Rusya, Ukrayna sınırına asker yığdı

Rusya, Ukrayna sınırına asker yığdı

NATO, Rusya´nın Ukrayna´nın doğusundaki sınırında yaklaşık 20,000 askerle yığınak yaptığını ve insani yardım veya barış gücü birliği gönderme gerekçesiyle Ukrayna´ya asker sokabileceğini açıkladı.

A+A-

NATO, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki sınırında yaklaşık 20,000 askerle yığınak yaptığını ve insani yardım veya barış gücü birliği gönderme gerekçesiyle Ukrayna'ya asker sokabileceğini açıkladı.

NATO sözcüsü Oana Lungescu yaptığı yazılı açıklamada, "Rusya'nın ne düşündüğünü tahmin etmeye çalışmayacağız, ancak sahada ne yaptığını görebiliyoruz. Bu da bize büyük endişe veriyor. Rusya Ukrayna'nın doğu sınırına savaşa hazır 20,000 civarında asker yığdı" dedi.

Açıklamada ayrıca, "Rusya'nın yaptığı bu son askeri yığınak durumu daha da tırmandırdığı gibi, krize diplomatik bir çözüm bulma çabalarını da zayıflatıyor. Bu tehlikeli bir durumdur" denildi. Polonya Başbakanı Donald Tusk da bugünkü açıklamalarında Rusya'nın Ukrayna'ya doğrudan askeri müdahale olasılığının son günlerde arttığını ifade etti. NATO açıklamasında Rusya'nın "Doğu Ukrayna'ya asker göndermek için insani yardım veya barış gücü gönderme görevlerini mazeret olarak kullanabileceğinden" endişe edildiği belirtildi.  

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.