Rusya Ukrayna'dan eurobond alıyor

Rusya Ukrayna'dan eurobond alıyor

Rusya ara verdiği Ukrayna'ya dönük mali yardım nitelikli işlemlerine bu hafta 2 milyar dolarlık eurobond alarak devam edecek

A+A-

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya'nın bu hafta içerisinde Ukrayna'dan 2 milyar dolarlık eurobond satın alacağını açıkladı. 

Siluanov, Rusya'nın Çerepovets şehrinde bir gazetecinin, "Rusya Ukrayna'dan eurobond satışının gelecek dilimini ne zaman satın alacak?" sorusuna, "Rusya bu hafta Ukrayna'dan 2 milyar dolarlık eurobond satın alacak" cevabını verdi. 

Daha önce Ukrayna Maliye Bakan Yardımcısı Anatoliy Myarkovskiy, ay sonuna kadar  Rusya’ya 2 milyar dolarlık eurobond satışı yapılacağını belirtmiş, 2 yıl vadeli eurobond satışının yüzde 5 faizle gerçekleştirileceğini kaydetmişti.

Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in 17 Aralık’ta gerçekleşen Moskova ziyareti sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya destek olmak amacıyla 15 milyar dolarlık tahvil alımı yapılacağını duyurmuştu. Ukrayna, 23 Aralık’ta Rusya’ya 3 milyar dolarlık eurobond satışı yapmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.