Rusya ve Çin ABD tahvillerini azaltmayı sürdürdü

Rusya ve Çin ABD tahvillerini azaltmayı sürdürdü

Rusya ve Çin ABD tahvillerini azaltmaya devam ediyor.

A+A-

Rusya ve Çin ABD tahvillerini azaltmaya devam ediyor.  Rusya, ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını 1,8 milyar dolar daha azaltırken Çin'in elinde bulundurduğu ABD Hazine tahvilleri, Kasım ayında Mayıs 2017'den beri en düşük seviyesine geriledi.

Rusya, ABD tahvillerine yönelik yatırımlarını Kasım 2018’de bir önceki aya kıyasla 1,8 milyar dolar azaltarak 12,8 milyar dolara düşürdü.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Rusya, ABD tahvillerindeki yatırımlarını düşürmeye devam ediyor.

Buna göre, Rusya’nın ABD tahvillerindeki yatırımı Kasım 2018’de bir önceki aya kıyasla 1,8 milyar dolar azalarak 12,8 milyar dolara düştü.

Rusya, yaptırımlardan ötürü oluşan riskler nedeniyle Mayıs 2018’de ABD tahvillerindeki yatırımlarını 80 milyar dolar azaltarak, elinde en çok ABD tahvili barındıran ilk 30 ülke listesinden çıkmıştı.

Çin'in kaygısı ticaret savaşı

Çin'in elinde bulundurduğu ABD tahvilleri, Trump yönetimiyle olan ticaret savaşının etkisiyle bir buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından Perşembe günü yayınlanan verilere göre Çin'in elindeki ABD hazine tahvilleri Ekim ayındaki 1.14 trilyon dolardan Kasım'da 1.12 trilyon dolara geriledi.

Çin'de ardı ardına altıncı ayda da düşüş kaydeden ABD tahvilleri Mayıs 2017'den beri en düşük seviyesine geriledi. Buna karşın Çin hala ABD'nin en büyük dış alacaklısı konumunda bulunuyor.

Japonya ise 1.04 trilyon dolar (Ekim'de 1.02 trilyon dolar idi) ile Çin'in ardından hemen ikinci sırada yer alıyor. Japonya'nın elindeki ABD tahvilleri Ekim'de 2011'den beri en düşük seviyesini görmüştü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.