Rusya ve Ukrayna doğal gaz için masada

Rusya ve Ukrayna doğal gaz için masada

Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz görüşmeleri bugün Brüksel'de gerçekleşecek. Putin ise yaptığı açıklamada Ukrayna borcunu öderse Gazprom geri adım atabilir dedi

A+A-

Rusya ile Ukrayna arasındaki doğal gaz görüşmeleri bugün Brüksel'de gerçekleşecek. Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı yetkilisinin RIA Novosti’nin bildirdiğine göre Ukrayna, Rusya ve Avrupa Birliği temsilcilerinin katılımıyla doğalgaz konusundaki bir sonraki müzakereler 9 Haziran’da Brüksel’de gerçekleşecek. Rusya'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, RIA Novosti’ye açıklama yapan Rusya Federasyonu Enerji Bakanlığı yetkilisi ‘Pazartesi günü Brüksel’de üç taraflı doğalgaz görüşmeleri yapılacak’ dedi.  

Putin, "Eğer Ukrayna borcunu öder ise Gazprom fiyat konusunda adım atabilir"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ve Avrupa Birliği, ile yapılan doğal gaz görüşmelerinde bir uzlaşmaya yaklaşıldığını, tarafların yakın zamanda ortak bir noktaya geleceklerine inandığını söyledi. Putin, Ukrayna'nın borcunu ödemesi halinde Gazprom'un doğal gaz  fiyatında bir indirimi değerlendireceğine inandığını belirtirken, "Ukrayna'nın temerrüde düşmesi riski yüksek olmaya devam ediyor. Eğer  biri Ukrayna'nın enerji sorununu Avrupa'ya gelen gazın bir kısmını bu ülkeye geri döndürerek çözebileceğini düşünüyorsa hata yapıyor. Eğer AB'nin Ukrayna'ya gaz sevkiyatı anlaşmaları ihlal eder ise, Gazprom arzı kesebilir. Gazprom'un borcun ödenmesi için verdiği nihai bir tarih var. Eğer borç ödenir ise Gazprom fiyatı düşürmeyi kabul edebilir" diye konuştu.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.