Rusya Baลbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Aleksandr Novak, petrolde tavan fiyat uygulamasฤฑna katฤฑlanlara petrol satmayacaklarฤฑnฤฑ belirterek, โBu baฤlamda, Rusya mart ayฤฑnda petrol รผretimini gรผnlรผk 500 bin varil azaltacak.โ dedi.
Novak, baลkent Moskovaโda gazetecilere yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, Batฤฑlฤฑ รผlkelerin Rus petrol ve petrol รผrรผnlรผlerine yรถnelik tavan fiyat uygulamasฤฑnฤฑn sektรถrde arz sorunu yaratabileceฤini sรถyledi.
Rusyaโnฤฑn รผrettiฤi petrolรผn satฤฑลฤฑnda sorun yaลamadฤฑฤฤฑna iลaret eden Novak, โAncak daha รถnce de sรถylediฤimiz gibi, doฤrudan veya dolaylฤฑ olarak tavan fiyat prensibine uyanlara petrol satmayacaฤฤฑz.โ diye konuลtu.
Petrol piyasasฤฑnda denge saฤlanmasฤฑ amacฤฑyla รผretimlerini kฤฑsacaklarฤฑnฤฑ anlatan Novak, โBu baฤlamda, Rusya mart ayฤฑnda petrol รผretimini gรผnlรผk 500 bin varil azaltacak. Rusya, Rus petrol ve petrol รผrรผnlerine yรถnelik tavan fiyat mekanizmasฤฑnฤฑn, piyasaya mรผdahale ve Batฤฑlฤฑ รผlkelerin yฤฑkฤฑcฤฑ enerji politikasฤฑnฤฑn devamฤฑ olduฤuna inanฤฑyor.โ dedi.
Avrupa Birliฤi รผlkeleri Aralฤฑk 2022’de, Rusya’dan deniz yoluyla taลฤฑnan petrole varil baลฤฑna 60 dolar tavan fiyat uygulanmasฤฑnda anlaลmaya varmฤฑลtฤฑ.
Rus dizeline ve gaz yaฤฤฑna da varil baลฤฑna 100 dolar, daha ucuz sฤฑvฤฑ yakฤฑt ve aรงฤฑk renkli petrol รผrรผnlerine de varil baลฤฑna 45 dolar tavan fiyat getirilmiลti.







