Rusya Dฤฑลiลleri Bakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Aleksandr Pankin, merkezi Belรงikaโda bulunan ve bankalararasฤฑ uluslararasฤฑ รถdeme bilgisi paylaลฤฑm sistemi olan SWIFTโe alternatifin geliลtirilebileceฤini sรถyledi.
Pankin, โDijital para birimlerinin ve blok zincirinin hฤฑzlฤฑ geliลimi dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda, uluslararasฤฑ รถdeme iลlemleri iรงin tamamen yeni bir teknoloji temelli olarak yeni bir tabanฤฑn oluลturulabileceฤi aรงฤฑkโ ifadelerini kullandฤฑ.
Pankinโe gรถre, daha ileri teknolojili ve bu alanda tekel olmak amacฤฑ gรผtmeyen alternatiflerin geliลtirilmesi, sadece jeopolitik gerรงekliฤe karลฤฑ gรถsterilen bir reaksiyon deฤil. Bu aynฤฑ zamanda dijital alandaki รงaฤdaล geliลmeler gรถz รถnรผnde bulundurulduฤunda, รถdeme yรถntemlerinin modernize edilmesi ihtiyacฤฑnฤฑn karลฤฑlanmasฤฑ anlamฤฑna da gelecektir.
ABD Baลkanฤฑ Joe Biden, geรงen yฤฑl sonunda Rusyaโnฤฑn SWIFT sisteminden รงฤฑkarฤฑlabileceฤini sรถylemiลti.







