Rusya'nın Davos'u başladı

Rusya'nın Davos'u başladı

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) Rusya'nın St. Petersburg şehrinde başladı.

A+A-

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) Rusya'nın St. Petersburg şehrinde başladı.

"Rusya'nın Davos'u" olarak adlandırılan, Kremlin yönetiminin büyük önem verdiği ekonomi forumunun bu yıl 18'incisi düzenleniyor. Foruma yaklaşık 7 bin kişinin katılması bekleniyor. 

Organizasyon yetkililerinin verdiği rakamlara göre, üç gün sürecek SPIEF'de, 62 ülkeden 109 delegasyon, aralarında Gazprom, Gazprombank, Lukoil, Sberbank, Rostelekom, Kamaz, Rusya Hava Yolları'nın yer aldığı 450 Rus şirketi,  BP, Total, Philips'in başı çektiği 146 yabancı şirket yer alıyor. Forumu yaklaşık 1.500 yerli ve yabancı basın mensubu takip ediyor.

SPIEF'de gerek katılımcı listesi gerekse de oturumlara bakıldığında, en çok dikkati çeken konunun enerji olacağı düşünülüyor. Forumun ana sponsorlarından Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller'in de katılacağı forumda Rusya'nın Çin ile imzaladığı 400 milyar dolarlık dev doğalgaz anlaşmasının yankılarının konuşulmaya devam edileceği tahmin ediliyor.

Forumda, Ukrayna'da yaşanan gelişmeler ve Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar ışığında politikanın ne kadar yer alacağı merak ediliyor. SPIEF'i takip etmek için Petersburg'a gelen gazetecilerin, Rus hükümet yetkililerine ve şirket patronlarına "Yaptırımların Rusya'ya etkisini" sorması bekleniyor.

 Putin katılımcıları selamlayacak

 Foruma büyük önem veren Putin'in, forum kapsamında bir konuşma yapması öngörülüyor. 2005 yılından bu yana hemen her yıl Devlet Başkanı'nın katılımıyla düzenlenen forumda Rus yetkililer de tam kadro yer alacak.

Foruma Türkiye'den ise Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Akfel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Baltacı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral katılıyor. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu 24 Mayıs'ta sona erecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.