Rusya'ya dönük yeni yaptırımlar

Rusya'ya dönük yeni yaptırımlar

A+A-

ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın kişi ve şirketleri hedefleyen yeni yaptırımları bu hafta başlatmayı planlıyor.

Beyaz Saray ayrıca, Ukrayna'nın doğusunda tansiyonun azaltılmasını öngören uzlaşıya uymamakla suçladığı Rusya'nın savunma sanayisinin ithal ettiği yüksek teknoloji ürünleri de yaptırımlara dahil etmeyi planlıyor.

Gelişmiş yedi ülkeden oluşan G7 grubunun Cumartesi günü yapılan toplantısında, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya derhal yeni yaptırımlar getirilmesi kararı çıktı.

ABD ve AB yetkilileri daha önce Kırım'ı ilhak etmesi nedeniyle bazı Rus yetkililere yaptırım uygulamaya başladı.

Üst düzeyli ABD'li bir yetkili yeni yaptırımların bugünden itibaren açıklanabileceğini söyledi.

Beyaz Saray daha önce yaptırımların hedefinde Putin'e yakın kişiler ve sahip oldukları şirketlerin olduğunu açıklamıştı.

Beyaz Saray ulusal güvenlik danışman yardımcısı Tony Blinken, dün CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, "(Putin'in) yakın çevresinde bulunan, Rusya ekonomisine belirgin etkileri bulunan kişilere bakacağız. Bu kişiler ve diğer yakınlarının hakim oldukları şirketleri belirlemeye çalışacağız" dedi.

"Ayrıca (Rusya) savunma sanayi tarafından kullanılan yüksek teknoloji ürünleri ihracatına dair atabileceğimiz adımlara da bakacağız."

ABD'nin yanı sıra, Avrupa Birliği'nin de kişi ve şirketleri hedefleyen yeni bir dizi yaptırımı bugünden itibaren açıklaması bekleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.