Sabancı, Kordsa'nın yüzde 25'ini satacak

Sabancı, Kordsa'nın yüzde 25'ini satacak

Sabancı Holding, Kordsa'nın yüzde 25'inin çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış sürecini başlattı.

A+A-

Sabancı Holding, Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olduğu şirket sermayesinin %25'ini temsil eden 48 milyon 632 bin 269,00.-TL nominal değerli payların çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış sürecini başlattı.

Sabancı Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamaya göre, bu işlemi gerçekleştirmek üzere Deutche Bank AG, UBS Limited ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkili olarak atandı.

Şirketten KAP'A gönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

İştiraklerimizden Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olduğumuz şirket sermayesinin %25'ini temsil eden 48.632.269,00.-TL nominal değerli payların çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış süreci başlatılmıştır.

Şirketimiz bu işlemi gerçekleştirmek üzere Deutche Bank AG, UBS Limited ve Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'yi yetkili olarak atamıştır.

İşlem çerçevesinde sadece nitelikli kurumsal yatırımcılara satış gerçekleştirilecek olup, herhangi bir ülkede halka arz işlemi gerçekleştirilmeyecektir.

İşlem yalnızca nitelikli yatırımcılara yapılacak satışları kapsamakta olduğu için, Türkiye'de de halka arz niteliğini taşımayacaktır. 

 

KORDSA HİSSE DETAY SAYFASI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.