Takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi Eylรผl’de yฤฑllฤฑk %10,4 ile beklentilerin รผzerinde arttฤฑ. Foreks anketinde Eylรผl ayฤฑ takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi tahmini %6 olmuลtu. Aฤustos ayฤฑnda ise artฤฑล yรผzde 5,2 seviyesinde bulunuyordu. Arฤฑndฤฑrฤฑlmamฤฑล verilerle yฤฑllฤฑk sanayi รผretimi ise %13,3 oldu. Foreks anketinde takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmamฤฑล sanayi รผretimi tahmini %11,85 olarak gerรงekleลmiลti. Aฤustos ayฤฑnda artฤฑล yรผzde 3,8 seviyesinde bulunuyordu.
Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK) tarafฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayinin alt sektรถrleri (2010=100 temel yฤฑllฤฑ) incelendiฤinde 2017 yฤฑlฤฑ Eylรผl ayฤฑnda madencilik ve taลocakรงฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผ endeksi bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ ayฤฑna gรถre %4,6, imalat sanayi sektรถrรผ endeksi %10,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑ sektรถrรผ endeksi %13 arttฤฑ.
SANAYฤฐ รRETฤฐMฤฐ BฤฐR รNCEKฤฐ AYA GรRE %0,6 ARTTI
Mevsim ve takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayinin alt sektรถrleri (2010=100 temel yฤฑllฤฑ) incelendiฤinde, 2017 yฤฑlฤฑ Eylรผl ayฤฑnda madencilik ve taลocakรงฤฑlฤฑฤฤฑ sektรถrรผ endeksi bir รถnceki aya gรถre %5,7, imalat sanayi sektรถrรผ endeksi %0,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑ sektรถrรผ endeksi %1,6 arttฤฑ.
SANAYฤฐ รRETฤฐMฤฐ BฤฐR รNCEKฤฐ YILIN AYNI รEYREฤฤฐNE GรRE %10 ARTTI
2017 yฤฑlฤฑ รผรงรผncรผ รงeyreฤinde takvim etkisinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ รงeyreฤine gรถre %10 arttฤฑ. Bir รถnceki รงeyreฤe gรถre mevsim ve takvim etkilerinden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล sanayi รผretimi ise %1,9 arttฤฑ.







