Sancak, Katarlılarla ortak

Sancak, Katarlılarla ortak

Çukurova Grubu'nun medya şirketlerinden sonra BMC'yi de ihale ile alan Ethem Sancak, ES Mali Yatırım'ın yarısını Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'ne sattı

A+A-

Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ'ye Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi'nin (QAFIC) iştirak etmesi için Rekabet Kuruluna başvuruda bulunuldu. 

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Es Mali Yatırım ve Danışmanlık AŞ nezdinde, dış kaynaklardan sermaye artırımı sonucunda çıkarılacak 196 milyon 790 bin 85 lira değerindeki 196 milyon 790 bin 85 adet hisse üzerinde Ethem Sancak'ın rüçhan hakkının kısmi olarak kısıtlanması ve Sancak'ın rüçhan hakkının kısıtlandığı 149 milyon 999 bin 999 lira değerindeki 149 milyon 999 bin 999 adet hisseye Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesinin iştirak etmesi için Kurula başvuruldu.

Bu arada, TCDD'ye ait Derince Limanı'nın "işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ile ilgili de Rekabet Kuruluna başvuruldu. 

Öte yandan, NBK Capital Equity Partners Fund II LP tarafından kontrol edilen Dream Investments S.a.r.l'nin, İnci Mobilya Malzemeleri San. ve Tic. AŞ ve dolaylı olarak Yatsan Sünger ve Yatak San. AŞ'nin (Yatsan) kontrolünü devralması için de başvuru yapıldı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.