Şangay Borsası yılın zirvesinde

Şangay Borsası yılın zirvesinde

Asya borsaları, Çin Merkez Bankası'nın piyasadan fon çekmesiyle faiz oranlarına ilişkin endişelerin artması ve yendeki güçlenmenin etkisinde günü tamamladı. Çin'de Şangay bileşik endeksi 19 Aralık'tan bu yanaki en yüksek kapanışını gerçekleştirdi

A+A-

Asya borsalarında, dün Çin Merkez Bankası'nın piyasadan fon çekmesiyle faiz oranlarına ilişkin endişelerin artması ve yendeki güçlenmenin ardından karışık bir seyir izlendi.

Çin'de finansal kuruluşların ocak ayında kullandığı yeni krediler ve toplam sosyal finansmanın artmasının ardından, Çin Merkez Bankası'nın piyasadan fon çekmesiyle faiz oranlarına ilişkin endişeler arttı. Buna rağmen Çin'de Şangay bileşik endeksi 19 Aralık'tan bu yanaki en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Endeks, yüzde 1,1 oranında yükselerek günü 2.142,55 puandan tamamladı.

Japonya'da Nikkei endeksi ise yendeki güçlenmenin etkisiyle geriledi. Endeks, yüzde 0,5 düşerek günü 14.766,53 puandan kapattı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,2 değer kaybıyla 102,183 puandan alıcı buluyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 azalarak 1.942,93 puandan sonlandı. Hindistan'da Sensex endeksi şu dakikalarda yüzde 0,2 yükselişle 20.680,03 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi de yatay seyirle 62,215 puandan işlem görüyor. Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,4 değer kazancıyla 22.683,57 puanda dalgalanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.