SNICA Sanica Isı KAP'ı ağlama duvarına çevirdi

SNICA Sanica Isı KAP'ı ağlama duvarına çevirdi

Patron satışıyla eriyen Sanica Isı SANIC KAP'ı ağlama duvarına çevirdi

A+A-

2022'nin ilk halka arzı olan ve son dönemde hem ortak satışı hem de sert fiyat hareketleri ile gündeme gelen Sanica Isı SNICA, halka arz izahnamesinde yer alan tahminlerin gerçekleşme durumlarını KAP'A bildirdi.

Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladıktan sonra son yıllarda yapılan halka arzların aksine yatırımcısına reel olarak ciddi zarar ettiren Sanica Isı dün KAP'a gönderdiği açıklamada, doyaşımdaki hisse senetlerini ciddi oranda artıracak, ortak satışı yapacağını duyurmuştu.

Sanica Isı bugün KAP'a gönderdiği açıklamada halka arz izahnamesinde yer alan ve halka arz fiyatının belirlenmesinde esas alınan 2023 hedeflerinin ne oranda gerçekleştiği hakkında bilgi ve bununla ilgili açıklama yaptı.

Net satışlar da brüt kar da FAVK de tutmadı

Halka arz fiyatının belirlenmesinde temel dayanak olan net satış, brüt kar ve FAVÖK  tahminlerinde ciddi sapma olan Sanica Isı, bunun nedenleri ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

>>>SNICA hisselerinde yatırımcıyı sallayan şirketin patronları çıktı

"Buna göre 2023/12 dönemi gerçekleşen Net Satışlar, Brüt Kar ve FAVÖK, halka arz ilişkin fiyat tespit raporunda 2023 yıl sonu tahmin edilen tutarlara göre işçilik maliyetlerinde ortaya çıkan artış ile emtia maliyetlerinde ortaya çıkan düşüşten dolayı ürünlerin piyasa fiyatlarında ortaya çıkan düşüşün etkisiyle sırasıyla %72,24, %68,26 ve %58,53 oranında gerçekleşmiştir. "

>>> Deniz Yatırım 2 hisse senedi için "AL" önerisi verdi, hedef fiyatları açıkladı

 

 

 

İlgili Haberler