Sarı yelekliler yarın yeniden meydanlara iniyor

Sarı yelekliler yarın yeniden meydanlara iniyor

Sarı Yelekliler adlı eylemciler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un protestoların sona erdirilmesi çağrısını geri çevirerek, cumartesi günü yeniden meydanlarda olacağını açıkladı.

A+A-

Tüm dünyada ses getiren Sarı Yelekliler adlı eylemciler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un protestoların sona erdirilmesi çağrısını geri çevirerek, cumartesi günü yeniden meydanlarda olacağını açıkladı. Eylemleri organize edenlerden bazıları ise protesto yerine hükümet ile diyaloğa geçmekten yana.

Eurornews'un haberine göre, Versailles Sarayı yakınlarında toplanarak bir basın açıklaması yapan bir grup Sarı Yelekliler eylemcisi, her zamankinden daha kararlı ve daha kenetlenmiş halde olduklarını dile getirdi.

Yüksek akaryakıt zamlarını protesto ederek imza kampanyasını ilk başlatan isim olan Priscilla Ludosky de protestoların devamına destek verdi. Halkın yüksek vergi oranlarının oluşturduğu yükün altında ezildiğini düşünen eylemciler hükümetin zamları askıya alan kararını yetersiz bularak daha radikal adımlar atmasını bekliyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.