ABD’de kara para aklama ve ฤฐran’a yรถnelik ABD ambargosunu delme suรงlamalarฤฑyla yรผrรผtรผlen davada itirafรงฤฑ olan Rฤฑza Sarraf hakkฤฑnda bir iddia daha ortaya atฤฑldฤฑ. New York Times gazetesi, eski koฤuล arkadaลฤฑnฤฑn tecavรผz ve diฤer cinsel saldฤฑrฤฑ suรงlamalarฤฑyla Rฤฑza Sarraf’a dava aรงtฤฑฤฤฑnฤฑ yazdฤฑ.
New York Times’dan Benjamin Weiser’in haberine gรถre Sarraf’ฤฑn Manhattan Cezaevi’nden eski hรผcre arkadaลฤฑ, Sarraf’a kendisine tecavรผzde ve cinsel istismarda bulunduฤu iddiasฤฑyla dava aรงtฤฑ. Habere gรถre dava 6 Aralฤฑk รarลamba gรผnรผ kayฤฑtlara girdi.
โDavacฤฑnฤฑn avukatฤฑ Alexei Schacht, hapishane tarafฤฑndan iddia รผzerine soruลturma aรงฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ ancak yeterli kanฤฑt bulunamadฤฑฤฤฑ iรงin soruลturmanฤฑn kapatฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi. Davacฤฑ tarafa gรถre tecavรผz ve cinsel istismar olayฤฑ Kasฤฑm 2016 ile Mart 2017 arasฤฑnda Manhattan Ceza ฤฐnfaz Merkezi’nde gerรงekleลti.
Sarraf’ฤฑn avukatlarฤฑndan Robert J. Anello, “Gรผvenilir olmayan bu kaynaktan gelen suรงlamalar ลoke edici ve yalan” dedi. Benjamin Weiser imzalฤฑ haberde, suรงlamalarฤฑ yรถnelten kiลinin ismi, kimliฤini korumak amacฤฑyla paylaลฤฑlmadฤฑ.






