SASX-10 Borsa İstanbul'da işlem görecek

SASX-10 Borsa İstanbul'da işlem görecek

Saraybosna Borsası SASX-10 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri 15 Aralık 2014’de VİOP’ta işleme açılıyor

A+A-

Saraybosna Borsası’nın gösterge fiyat endeksi SASX-10’a dayalı vadeli işlem sözleşmeleri, Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) 15 Aralık 2014 Pazartesi günü işlem görmeye başlıyor.

Bosna Hersek’in ekonomik büyümesine iştirak etmek isteyen yatırımcılar artık Saraybosna Borsası’nda işlem gören 10 Pay’dan oluşan SASX-10 Pay Endeksi’nin vadeli işlem sözleşmelerini Borsa İstanbul VİOP’da alıp satabilecekler.

Borsa İstanbul VİOP Grup Müdürü Muammer ÇAKIR “İstanbul’un bölgesel finans merkezi olma vizyonu çerçevesinde, önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Yatırımcılarımızı, borsamız üzerinden Bosna Hersek ekonomisine doğrudan yatırım yapma imkânına kavuşturduk. Borsa İstanbul olarak, bölge ülkelerinin büyümesine iştirak etmek isteyen yatırımcılarla, büyüme için sermaye ihtiyacı olan bölge ekonomilerini birleştiren bir merkez olmayı hedefliyoruz” dedi.

Saraybosna Borsası CEO’su Tarık Kurbegoviç ise Borsa İstanbul üzerinden Türk ve küresel yatırımcılara erişebilmekten memnun olduklarını belirtti.

Saraybosna Borsası SASX-10 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri, 15 Aralık 2014 Pazartesi günü, 09.10-17.45 saatleri arasında VİOP’ta Türk Lirası cinsinden işlem görmeye başlayacak. SASX-10 endeksine dayalı olan vadeli işlem sözleşmesinin sözleşme büyüklüğü SASX- 10 endeks değerinin 1 TL ile çarpılmış hali olacak (Örneğin; 9 Aralık 2014 fiyatlarıyla 693TL). Nakdi uzlaşmalı olan bu sözleşmenin vade sonu fiyatı son işlem gününde dayanak varlığın ilgili piyasadaki kapanış değeri olarak ilan edilecek. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.