Satın alıp sonsuza kadar tutabileceğiniz hisse

Satın alıp sonsuza kadar tutabileceğiniz hisse

Nasdaq'a işlem gören ve Muhteşem Yedili hisse senetleri arasında yer alan Microsoft (NASDAQ: MSFT) için uzmanlar '' Al ve sonsuza kadar tut' diyor. Peki ama neden?

A+A-

Teknoloji devi Microsoft, sağlam bir geçmişe, parlak bir geleceğe ve sağlam finansallara sahip. Bu nedenle, "al ve sonsuza kadar tut" stratejisi için ideal hisse olarak gösteriliyor.

Teknoloji devi Microsoft (NASDAQ: MSFT), son yıllarda istikrarlı bir şekilde büyüyor ve yatırımcılar için cazip bir seçenek haline geldi. Şirketin geniş kapsamlı işletmelerden oluşan bir koleksiyonu, yapay zeka alanındaki liderliği ve sağlam finansalları, uzun vadeli yatırımcılar için mükemmel bir fırsat sunuyor.

"Muhteşem Yedili" hisse senetleri arasında yer alan Microsoft'u satın alıp sonsuza kadar tutabilmeniz için 3 neden?

New York Borsası analistlerine göre al ve sonsuza kadar tut stratejisine teknoloji holdingi Microsoft en uygun bir kaç şirketten biri. Bu yüzden yatırımcılar Microsoft hisselerini süresiz olarak elinizde tutmalı.

Peki neden?

Nasdaq'ın web sitesinde Justin Pope'un çarpıcı 3 değerlendirmesi bu sorunun yanıtını veriyor.

Microsoft geniş kapsamlı işletmelerden oluşan bir koleksiyona sahip

Şirketin geçmişi kişisel bilgisayarın ilk günlerine kadar uzanıyor. Bugün, Microsoft'a gelir sağlayan bir avuç önemli işletmeyle birlikte Windows olarak bilinen işletim yazılımı hâlâ baskın durumda. Ürün ve hizmetleri üç iş birimine ayrılmış durumda

Üretkenlik ve İş Süreçleri: Microsoft 365 yazılımı, LinkedIn, Microsoft Dynamics.

Akıllı Bulut: Azure, bulut hizmetleri, kurumsal hizmetler.

Daha Fazla Kişisel Bilgisayar: Windows yazılımı, oyun, Bing ve Edge.

Microsoft, çeşitli sektörlerde en iyi (veya karma) rakipler olarak birden fazla ürün sunuyor.  Windows hâlâ masaüstü işletim sistemi pazarının %72'sine sahip ve 365 yazılım paketi kurumsal dünyaya derinlemesine yerleşmiş durumda. Azure, %23 küresel payla dünyanın ikinci lider bulut platformu. PC üzerinden oyun oynama piyasasına hakim ve yalnızca birkaç oyun konsolu üreticisinden biri.

Microsoft'un pazardaki bu hakimiyeti 227 milyar dolarlık satış ve 67 milyar dolarlık serbest nakit akışı sağlayan devasa bir işletme anlamına geliyor . Nakit akışı, Microsoft'u gerçek bir temettü büyüme hisse senedi haline getirdi. Yaklaşık 3 trilyon dolarlık değerlemesine rağmen işletme onlu rakamlarla hızla büyüyor. Toplam gelir, Microsoft'un 31 Aralık'ta sona eren çeyreğinin ikinci çeyreğinde yıllık bazda %18 arttı.

Yapay zekanın geleceğinde önemli bir oyuncu

Microsoft'un teknoloji hakimiyetine yükselişi şanslı bir olay değil. Bu, öngörü ve uygulama gerektiriyor ve Microsoft, ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI ile olan ortaklığı sayesinde bu beceriyi bir kez daha geliştirdi. ChatGPT geçen yıl sansasyon yarattı ancak Microsoft'un bağları 2019'da başladı. Bu ilişki, Azure'u OpenAI'nin iş yükleri için özel bulut sağlayıcısı haline getirecek şekilde gelişti.

Sam Altman liderliğindeki OpenAI'nin, metinden videoya dönüştürme motoru Sora ve robotik şirketi Figure ile ortaklık yoluyla insansı robotlar da dahil olmak üzere yeni projelere genişlemesi, bu muazzam bir büyüme fırsatı.

Microsoft ayrıca, Alphabet'in Google'ının yirmi yıldır hakim olduğu geleneksel arama motoru modelini tehdit edebilecek yapay zeka (AI) dijital asistanı Copilot'u da piyasaya sürdü . Bunun Microsoft'un büyümesini ne kadar etkileyeceği henüz belli değil, ancak eğer yapay zeka gerçekten çok önemli bir fırsatsa, Microsoft bunun için iyi bir konumda. 

Demir kaplı finansallar

Her şirket bir noktada zorluklarla karşı karşıya kalır. Bir şirketin bu sıkıntıya ne kadar hazırlıklı olduğu, elden çıkardığınız stokları elinizdekilerden ayıran şeydir. Microsoft tartışmasız finansal açıdan var olan en sağlam şirkettir. Çünkü çok az şirket 67 milyar dolarlık nakit akışı sağlıyor; bu da çoğu işletmenin yıllık satışlarından daha fazla.

Profesyoneller de aynı fikirde. Kurumsal borçları derecelendiren büyük kredi firmaları Microsoft'a AAA notu veriyor. Dünyada böyle bir derecelendirmeye sahip yalnızca iki şirket var ; diğeri Johnson & Johnson'dur .Başka bir ifade Microsoft  Federal Reserve aracılığıyla dolaylı olarak sonsuz para basabilen ABD hükümetini bile aşıyor.

Eğer hükümet mali açıdan çökerse, hisse senedi portföylerimiz sorunlarımızın en küçüğü olabilir. Microsoft'un daha iyi kredi notu, gücünün bir kanıtıdır. Onu satın almayı ve sonsuza kadar elinde tutmayı haklı çıkarmak olağanüstü bir şirket gerektirir ve Microsoft da tam da budur.

İlgili Haberler