Sayıştay raporları artık kamuya açık değil

Sayıştay raporları artık kamuya açık değil

Kamu işletmelerinin denetimini yapan Sayıştay'ın raporları artık herkes göremeyecek

A+A-

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında bulunan 74 kamu işletmesinin denetim raporlarını Meclis’e gönderen Sayıştay, raporları ise kamuoyuna açıklamadı. Kamuoyuna sadece KİT’lerle ilgili 236 sayfalık genel rapor açıklandı. Sayıştay bu yıla kadar ise, tüm KİT raporlarını Meclis’le birlikte kamuoyuna da açıklıyordu.

Yılın son günü Kamu İktisadi Teşebbüsleriyle ilgili bir açıklama yapan Sayıştay, Anayasa, Sayıştay Kanunu ve KİT Kanunu gereği 74 kamu işletmesini denetlediğini açıkladı. 2015 yılında yapılan denetimler sonucunda raporların da hazırlandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Yıllık denetim raporları, denetlenen kuruluşların cevapları ve ilgili bakanlıkların görüşleri ile birlikte 29 Aralık 2015 tarihinde Kalkınma Bakanlığına, Hazine Müsteşarlığına ve KİT Komisyonunda görüşülerek denetimlerinin yapılmasını sağlamak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmuştur. Sayıştay Kanunu’nun 43 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasındaki;’Bu kapsamda, denetlenen kuruluşların, yıllık faaliyet sonuçlarını içeren genel rapor, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla her yıl duyurulur’ hükmü gereğince hazırlanan 2014 yılı Kamu İşletmeleri Genel Raporu da duyuru ekinde yayımlanmış bulunmaktadır.”

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.