ลekerbank’ฤฑn ilk altฤฑ aylฤฑk net karฤฑ 71,4 milyon lira olarak gerรงekleลti.
30 Haziran 2018 tarihli konsolide olmayan mali tablolarฤฑnฤฑ aรงฤฑklayan ลekerbank’ฤฑn ikinci รงeyrek itibarฤฑyla aktif bรผyรผklรผฤรผ yฤฑllฤฑk bazda yรผzde 21 artฤฑลla 32,6 milyar liraya ulaลtฤฑ.
Haziran sonu bilanรงosuna gรถre toplam kredi hacmi 22 milyar liraya yรผkselen bankanฤฑn bu kalemdeki yฤฑllฤฑk artฤฑล oranฤฑ yรผzde 18 olurken KOBฤฐ kredilerindeki yฤฑllฤฑk bรผyรผme oranฤฑ yรผzde 28 oldu.
ลekerbankโฤฑn altฤฑncฤฑ ay sonu itibariyle mevduat bรผyรผklรผฤรผ geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine kฤฑyasla yรผzde 26 artฤฑลla 21,4 milyar lira seviyesine ulaลtฤฑ.
Aรงฤฑklamada gรถrรผลlerine yer verilen ลekerbank Genel Mรผdรผrรผ Servet Taze, bankanฤฑn kuruluลundan gelen รผretimi destekleme misyonu doฤrultusunda kredilendirme politikasฤฑnda รถnceliฤi รงiftรงi ve KOBฤฐโlere verdiฤini belirtti.
Taze, “ฤฐlk yarฤฑ bilanรงomuzda kredi portfรถyรผmรผzรผn yarฤฑsฤฑnฤฑ KOBฤฐ ve รงiftรงi mรผลterilerimize kullandฤฑrdฤฑฤฤฑmฤฑz krediler oluลturdu. Son bir yฤฑllฤฑk performansฤฑmฤฑza baktฤฑฤฤฑmฤฑzda da kredilerde en yรผksek bรผyรผmeyi yฤฑllฤฑk yรผzde 28 artฤฑล ile KOBฤฐ kredilerinde gerรงekleลtirdik.” deฤerlendirmesini yaptฤฑ.







