Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Sektรถrรผl istihdam beklentileri aรงฤฑklandฤฑ

Tรผrk iลŸverenlerin yรผzde 18'i gelecek yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤŸinde istihdam artฤฑลŸฤฑ yรผzde 12'si ise istihdam dรผลŸรผลŸรผ bekliyor
Sektรถrรผl istihdam beklentileri aรงฤฑklandฤฑ Borsatek

ManpowerGroup ฤฐstihdama Genel BakฤฑลŸ AraลŸtฤฑrmasฤฑ’na gรถre, Tรผrk iลŸverenlerin yรผzde 18’i 2018’in ilk รผรง ayฤฑnda istihdam artฤฑลŸฤฑ beklerken yรผzde 12’si dรผลŸรผลŸ olacaฤŸฤฑnฤฑ รถngรถrรผyor, yรผzde 70’i ise herhangi bir deฤŸiลŸiklik รถngรถrmรผyor.      
Mevsimsel farklฤฑlฤฑklar dikkate alฤฑnarak veriler dรผzeltildiฤŸinde gรถrรผnรผm yรผzde 11’de kalฤฑyor ve hem bir รถnceki รงeyreฤŸe hem de รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine nispeten istikrarlฤฑ bir tablo รงiziyor. Gelecek รผรง ayda 11 sektรถrรผn 10’unda ve tรผm bรถlgelerde istihdam artฤฑลŸฤฑ bekleniyor. ร–nceki รงeyrekle karลŸฤฑlaลŸtฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑnda, net istihdam gรถrรผnรผmleri altฤฑ sektรถrde zayฤฑflarken, รผรง sektรถrde gรผรงleniyor. Bu yฤฑlฤฑn ilk รงeyreฤŸine gรถre, altฤฑ sektรถrdeki ve รผรง bรถlgedeki iลŸverenler daha gรผรงlรผ iลŸe alฤฑm beklentileri bildiriyor.      
      
Tรผrkiye’nin istihdam gรถrรผnรผmรผne iliลŸkin  deฤŸerlendirmede bulunan Manpower Tรผrkiye Genel Mรผdรผrรผ Reha HatipoฤŸlu, Tรผrkiye’deki ilaรง ลŸirketlerinin son gรผnlerde Ar-Ge ve biyoteknoloji alanฤฑndaki yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑ artฤฑrdฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirterek, “Tรผm bu yatฤฑrฤฑmlar, ilaรง sektรถrรผnde kalifiye รงalฤฑลŸanlara duyulan ihtiyacฤฑ artฤฑrฤฑyor. Buradan hareketle, ilaรง sektรถrรผndeki istihdam artฤฑลŸฤฑnฤฑn uzun vadede de yukarฤฑ yรถnlรผ seyrini sรผrdรผreceฤŸini sรถyleyebiliriz. Toptan ve perakende ticaret sektรถrรผndeki istihdam gรถrรผnรผmรผ ise altฤฑ รงeyrektir sรผrekli iyileลŸme gรถstermekteydi, ลŸimdi รผรง yฤฑlฤฑn zirvesine ulaลŸmฤฑลŸ durumda. Bu artฤฑลŸฤฑ, son dรถnemde AVM sayฤฑsฤฑnda yaลŸanan yรผkseliลŸin ve artan iรง tรผketimin tetiklediฤŸini sรถyleyebiliriz. Her ne kadar ลŸu an bu anlamla olumlu bir tablo var gibi gรถrรผnse de bu bรผyรผmenin getirdiฤŸi istihdam artฤฑลŸฤฑ riskli bir artฤฑลŸtฤฑr ve her an tersine dรถnebilir. Ayrฤฑca inลŸaat sektรถrรผndeki istihdam artฤฑลŸ hฤฑzฤฑnda gรถrรผlen dรผลŸรผลŸ de dikkati รงekiyor. Yฤฑlฤฑn ilk altฤฑ ayฤฑnฤฑn GSMH bรผyรผmesine oldukรงa pozitif etki eden inลŸaat sektรถrรผ artฤฑk biraz da olsa biraz yavaลŸlฤฑyor gibi gรถrรผnรผyor.” ifadelerini kullandฤฑ.      
               
Bu รงeyrekte de en yรผksek istihdam beklentisi ilaรง sektรถrรผnde      
               
AraลŸtฤฑrmaya gรถre, 11 sektรถrรผn 10’undaki iลŸverenler bir sonraki รงeyrekte istihdam artฤฑลŸฤฑ bekliyor. ฤฐlaรง sektรถrรผ iลŸverenleri yรผzde 26’lฤฑk saฤŸlฤฑklฤฑ net istihdam gรถrรผnรผmรผyle 2017’nin son รงeyreฤŸinin ardฤฑndan ikinci defa en gรผรงlรผ iลŸe alฤฑm planlarฤฑnฤฑ bildiriyor.      
         
Finans, sigorta, gayrimenkul ve kurumsal hizmetler ile toptan ve perakende ticaret sektรถrlerinde yรผzde 17 istikrarlฤฑ istihdam artฤฑลŸฤฑ bekleniyor.
      
Tarฤฑm, avcฤฑlฤฑk, ormancฤฑlฤฑk ve balฤฑkรงฤฑlฤฑk sektรถrรผnde ise yรผzde 14 ile olumlu seyrin sรผreceฤŸi tahmin ediliyor. Madencilik sektรถrรผnde ve kamusal ve sosyal hizmetler sektรถrรผnde yรผzde 11 ile iลŸe alฤฑm planlarฤฑnฤฑn iyimser dรผzeyde olduฤŸu gรถrรผlรผyor. Elektrik, gaz ve su sektรถrรผnde ve รผretim sektรถrรผnde yรผzde 10 dรผzeyiyle ihtiyatlฤฑ iyimser bir hava hakim.      
               
2018’in 1’inci รงeyrek ลŸampiyonlarฤฑ ฤฐรง Anadolu ve Marmara      
               
AraลŸtฤฑrmada, 2018’in ilk รงeyreฤŸinde beลŸ bรถlgenin tamamฤฑnda iลŸ gรผcรผnรผn artacaฤŸฤฑ รถngรถrรผlรผyor. ฤฐรง Anadolu ve Marmara bรถlgelerinin yรผzde 17 net istihdam gรถrรผnรผmรผyle en gรผรงlรผ istihdam piyasalarฤฑ olarak รถne รงฤฑkmasฤฑ bekleniyor. Karadenizli iลŸverenler, yรผzde 9’luk gรถrรผnรผmle iลŸe alฤฑmda ihtiyatlฤฑ iyimser bir tablo ortaya koyuyor.      
         
Ege bรถlgesindeki iลŸverenler ise yรผzde 8’lik gรถrรผnรผmle iลŸe alฤฑm ivmesinin ฤฑlฤฑmlฤฑ dรผzeyde olacaฤŸฤฑnฤฑ tahmin ediyor. En ihtiyatlฤฑ iลŸe alฤฑm ortamฤฑnฤฑn ise gรถrรผnรผmรผn yรผzde 3 seviyesinde olduฤŸu Akdeniz bรถlgesinde gerรงekleลŸmesi bekleniyor.
      
2017’nin son รงeyreฤŸiyle karลŸฤฑlaลŸtฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑnda Akdeniz bรถlgesinde iลŸe alฤฑm beklentileri yรผzde 4 puan geriliyor. ร–te yandan Marmara bรถlgesinde yรผzde 2 puanlฤฑk bir artฤฑลŸ gรถsteriyor.      
         
Ege ve Karadeniz bรถlgelerinde gรถrรผnรผmler istikrarฤฑnฤฑ nispeten korurken ฤฐรง Anadolu’daki iลŸverenler herhangi bir deฤŸiลŸiklik beklemiyor. Geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemiyle kฤฑyaslandฤฑฤŸฤฑnda beลŸ bรถlgeden รผรงรผnde iลŸverenler, iลŸe alฤฑm planlarฤฑnฤฑn gรผรงlendiฤŸini ifade ediyor. Marmara’da gรถrรผnรผm yรผzde 6 puan artarken Karadeniz ve ฤฐรง Anadolu’da sฤฑrasฤฑyla yรผze 5 ve 3 puanlฤฑk artฤฑลŸ olduฤŸu belirtiliyor. Ancak Akdeniz bรถlgesinde iลŸverenler yรผzde 4 puanlฤฑk bir gerileme รถngรถrรผyor. Ege bรถlgesindeki gรถrรผnรผm ise yรผzde 3 puan zayฤฑflamฤฑลŸ durumda.    

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.457546.46770.04%
EURO 53.254853.2671-0.08%
JAPON YENฤฐ 3.4733.4820.23%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.476157.5092-0.11%
STERLฤฐN 61.382961.4045-0.19%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85296.85550.13%
RUS RUBLESฤฐ 0.63120.6314-0.35%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63963.88 -0.3659%
Ethereum 1733.21 -0.029%
Tether USDt 1.00 0.0009%
BNB 591.68 0.3389%
Solana 73.66 0.724%
USDC 1.00 0.005%
XRP 1.13 -1.0716%
Dogecoin 0.08 -0.0244%
Toncoin 1.63 -1.5922%
Cardano 0.16 -0.3646%
Shiba Inu 0.00 -0.4517%
Avalanche 6.25 0.6884%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam