Tรผrkiye Bankalar Birliฤince (TBB), sel felaketinin yaลandฤฑฤฤฑ Rize, Artvin ve Dรผzce’deki mรผลterilerin talepleri halinde borรงlarฤฑnฤฑn ertelenmesi iรงin gerekli kolaylฤฑklarฤฑn gรถsterilmesi istendi.
Birlik Yรถnetim Kurulu’nun, afet bรถlgesinde yaลanan muhtelif sorunlarฤฑn hafifletilmesine katkฤฑda bulunulmasฤฑ, bankacฤฑlฤฑk hizmetlerinin kesintisiz olarak sรผrdรผrรผlmesi ve bรถlgenin ihtiyaรง duyabileceฤi desteฤin saฤlanmasฤฑ konularฤฑnฤฑ gรถrรผลtรผฤรผ aktarฤฑlan duyuruda, ลunlar kaydedildi:
“Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu ile eลgรผdรผm halinde bankalar tarafฤฑndan alฤฑnan รถnlemler ve yapฤฑlan รงalฤฑลmalar deฤerlendirilmiลtir.
Bu kapsamda yรถnetim kurulumuz tarafฤฑndan, felaketin bรถlge ekonomisinde yol aรงtฤฑฤฤฑ olumsuz etkilere maruz kalan, รถdeme imkanlarฤฑ olumsuz etkilenen mรผลterilerin talepleri halinde bankalara olan borรงlarฤฑnฤฑn รถdenmesinde, ertelenmesinde ve kendilerine finansman olanaklarฤฑ saฤlanmasฤฑnda gerekli kolaylฤฑklarฤฑn gรถsterilmesi hususunda รผyelerimize tavsiyede bulunulmasฤฑna karar verilmiลtir.
Ayrฤฑca, mรผcbir halin yaลandฤฑฤฤฑ mahalde ikametgahฤฑ, iล yeri adresi veya ลubede hesabฤฑ bulunan mรผลterilerin kredi risk, kredi รถdeme, senet ve รงek iลlemlerine iliลkin bildirimlerinin, risk merkezi mรผcbir hal dรผzenlemesi รงerรงevesinde yapฤฑlmasฤฑ hususunda gerekli hassasiyetin gรถsterilmesi iรงin risk merkezi รผyelerinin bilgilendirilmesi kararlaลtฤฑrฤฑlmฤฑลtฤฑr.
Mรผลterilerimiz sel felaketinden etkilendiklerini kanฤฑtlayan belgelerle bankalarฤฑ ile temasa geรงebilir.”







