Semaye artırımının ayrıntıları belli oldu

Semaye artırımının ayrıntıları belli oldu

Bank Asya ödenmiş sermayesinin yüzde 25 artırılması işleminde, yeni pay alma haklarına kısıtlanma uygulanmayacak

A+A-

Bank Asya ödenmiş sermayesinin yüzde 25 artırılması işleminde, yeni pay alma haklarının kısıtlanmamasına; yeni pay alma hakkı kullanılması sonrasında kalan payların ise 1 TL nominal değerin altında olmamak kaydıyla halka arzına karar verdi.

Bank Asya, Eylül ayında 900 milyon lira olan ödenmiş sermayesini 225 milyon lira artırma kararı almış; söz konusu karar bankanın Kasım ayındaki olağanüstü genel kurulunda kabul edilmişti.

Bankadan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, bu karara ek olarak, sermaye artırımında yeni pay alma haklarının kısıtlanmamasına ve mevcut ortakların ellerindeki payların yüzde 25 oranında yeni pay alma hakları kullanmalarına imkan sağlanmasına karar verildiği belirtildi.

Buna göre, yeni pay alma haklarının kullanımında 1 TL nominal değerli bir pay, 1 TL'den satışa arz edilecek.

Yeni pay alma hakkı kullanılmasından sonra kalan BİST'te işlem gören (B) grubu paylar, iki iş günü süresince 1 TL nominal değerin altında olmamak kaydıyla BİST'te oluşacak fiyattan halka arz edilecek.

Yeni pay alma hakkı kullanılmasından sonra kalan (A) grubu paylar ile BİST'te işlem görmeyen (B) grubu payların 1 TL nominal değerden; yeni pay alma hakkı kullanılmasından ve borsada halka arzdan sonra kalan BİST'te işlem gören diğer (B) grubu payların ise nominal değer olan 1 TL ve borsada oluşacak halka arz fiyatının ortalamasının altında olmamak üzere borsada satışın bitişinden sonraki üç iş gününde taahhüt eden ortak ve diğer kişilere satılmasına karar verildiği belirtildi.

Bank Asya hisseleri dün 0.64 liradan kapanmıştı.

Bankadan KAP'a yapılan bir başka açıklamada ise, ihraç edilecek 225 milyon TL nominal değerli payın satışından elde edilecek fonun, bankanın stratejik hedefleri doğrultusunda büyüyebilmesi, rekabet gücünün artırılabilmesi ve kurumsal, ticari, KOBİ ve bireysel müşterilerin fon taleplerinin karşılanması ve yurtdışı finansal kuruluşlara kredi geri ödenmesi amaçlı kullanılacağı belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.