Senatörler Türkiye yaptırım, Trump Erdoğan ile müzakere istiyor

Senatörler Türkiye yaptırım, Trump Erdoğan ile müzakere istiyor

Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörleri, yaptırımların uygulanmasını istiyor Trump ise Erdoğan ile müzakereden yana

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi senatörlerle Salı akşamı Beyaz Saray'da bir toplantı yaptı. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı için Türkiye'ye uygulanması olası CAATSA yaptırımlarıydı.

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak toplantıya katılan 45 senatörden bazıları, ABD basınına toplantıyla ilgili bazı bilgiler verdi. Buna göre Trump'ın seçildiği Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörleri, yaptırımların uygulanmasını istiyor ve bu konuda Trump'la açıkça tartışmaya girmekten kaçınmıyor.

S-400'lerin 12 Temmuz'da Türkiye'ye teslimatı başladıktan sonra Türkiye'nin F-35 savaş uçaklarının üretim programına katılımı askıya alınmış ve ABD'de bu program için bulunan Türk yetkililer geri gönderilmişti.

Geçen hafta Türkiye'nin F-35 programına katılımının askıya alındığını açıklayan Trump, F-35'lerin Türkiye'ye teslim 
edilmeyeceğini söylemişti.

Ancak toplantıya giden senatörlere göre bu yeterli değil. Senatörler, CAATSA yaptırımlarının da devreye girmesini istiyor. 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.