S&P Global Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi?

S&P Global'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yeni raporunu paylaşacak. Rapor 3 Mayıs Cuma günü açıklanacak. Peki uzmanlar nediyor? S&P Global ne yönde karar verecek?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global'in Türkiye'nin kredi görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmezken, kredi notunda yukarı yönlü revizyon bekleniyor.

Foreks Haber'in 8 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, S&P Global'in planlanmış değerlendirmesinde Türkiye'nin "B" olan kredi notunun "B+"ya yükseltmesi, "pozitif" olan görünümü ise sabit tutması bekleniyor.

Ankete katılım sağlayan 8 ekonomistin 8'i görünümün "pozitif" olarak korunmasını beklerken, 7'si kredi notunun "B"den "B+"ya yükseltilmesini, 1'i ise notun "B" olarak bırakılmasını bekliyor.

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

Ankete Spinn Danışmanlık, Pariterium Danışmanlık, Global Menkul, Ahlatcı Yatırım, Yatırım Finansman, InvestAZ Yatırım, Sagam Danışmanlık ve Fiba Portföy katıldı.

S&P Global, en son 1 Aralık 2023 tarihinde "durağan" olan görünümü "pozitif"e yükseltirken, "B" olan kredi notunu korumuştu.

S&P Global'in 2024 takviminde 3 Mayıs 2024 Cuma günü Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. S&P Global, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Raporun açıklanması durumunda, değerlendirmenin Cuma günü TSİ 23.00'ten sonra gelmesi bekleniyor.

UYARI: Anketi verilerinin 'ForeksHaber Anketi' ibaresiyle kullanılması gerekmektedir.

>>> İsrail protestolarının göbeğindeki şirket BIST'te zirveyi zorluyor