İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve prim potansiyelleri ve portföydeki ağırlıkları şöyle:

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da yerel seçimler sonrası yön arayışı devam ediyor. Artan jeopolitik gerilimler, ABD Merkez Bankası FED'in faiz inidirimlerine ne zaman başlayacağı belirsizliği en önemli dış faktörler. İçeride ise seçim sonrası sıkılaşması beklenen para politikasına dair atılacak adımlar merak ediliyor.

Borsada ise şirketler 2024 mali tablolarını açıklamaya devam ederken aracı kurumlar son verilerle tavsiyelerini revize etmeyi sürdürüyor.

İş Yatırım'ın güncellenmiş, "En Çok Önerilenler" listesinde yer alan 10 hisse ile ilgili değerlendirmesi ve bu hisselerin prim potansiyelleri şöyle:

 

Anadolu Grubu Holding Hisse Senedi | AGHOL

  • Son Öneri Tarihi 07.02.2024
  • Hedef Fiyat 355,00
  • Getiri Pot %18

Yatirim Teması

Anadolu Grubu Holding, defansif portföyü ve yüksek net aktif değer iskontosu sayesinde durgunluk dönemi için çok cazip bir yatırım teması sunuyor. 2022 yılında da döviz bazlı gelirlerin ve FAVÖK'ün payı artış göstermeye devam etti. Holding'in 3 ana iştiraki CCOLA, AEFES ve MGROS hisseleri için olumlu görüşümüzü koruyoruz. Holding'in McDonald's'ı elden çıkarmasını solo net borcu azaltmak için olumlu bir adım olarak görüyoruz. Orta vadede, solo net borç pozisyonunu düşürmek isteyen firma için TOGG dışında orta- büyük çapta bir yatırım beklemiyoruz. TOGG’U NAD hesaplamamıza yatırım maliyetinden ekliyoruz ve bu durum değerlememizde yukarı yönlü bir risk oluşturuyor. Anadolu Efes'in temettü dağıtma kararı ve Migros'un bilançosunun temettü dağıtma imkanı yaratmasının Holding'in solo borç seviyesini düşürmesi açısından olumlu bir görünüm oluşturuyor.

Riskler ve Katalizörler

Holding şirketi için en önemli risk iştiraklerdeki marj baskısı olarak gözükmekte. CCI’ın yeni bir pazara girmesi, AEFES’in Rusya anlaşmasını tamamlaması ve Migros’un temettü ödemesi hissse için katalizör olabilir.

>>>SONRAKİ SAYFA: Arçelik Hisse Senedi | ARCLK

Bu haber toplam 14132 defa okunmuştur
İlgili Haberler