İsrail protestolarının göbeğindeki şirket BIST'te zirveyi zorluyor

İsrail protestolarının göbeğindeki şirket BIST'te zirveyi zorluyor

İsrail protestolarının göbeğindeki Zorlu Enerji ZOREN işlem hacmi ve getiride borsada zirveyi zorluyor

A+A-

BORSATEK.COM - İsrail ile ticaret protestolarında sıksık gündeme gelen Zorlu Enerji ZOREN hisseleri Borsa İstanbul'da zirveyi zorluyor. ZOREN hisseleri alışılmadık şekilde bugünkü işlem hacminde THYAO hisselerinin ardından ikinci sıraya yükselirken hisse senetleri de düne göre yüzde 8.40 prim yaptı. Hisse fiyatını veya işlem hacmini etkileyecek önemli bir açıklama olmamasına rağmen hissenin haftalık kazancı da yüzde 14.40'a yükseldi.

>>> İş Yatırım'ın en çok önerdiği 10 hisse ve kazanç potansiyelleri

Zorlu Enerji şirketi son dönemde İsrail protestoları nedeniyle sık sık gündeme gelmişti. Zorlu Center ve Zorlu Holding binaları önündeki protesto gösterilerinde tutuklamalar olmuş, 19 Nisan'da ise İstanbul Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açılmıştı. 

>>> Bu 12 hisse bugün (25 Nisan 2024) hareketlenebilir

Zorlu'nun İsrail'de üç doğalgaz santrali ve Filistin'de bir güneş santrali bulunuyor. Zorlu Enerji Grubu’nun 1.2 milyar dolarlık yatırım ve İsrailli ortakları ile Aşkelon’da 70 dönüm arazi üzerine kurduğu, 840 MW kapasiteli Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali tek başına İsrail'in enerji ihtiyacının yüzde 6'sını karşılıyor. 

ZORLU ENERJİ FİNANSAL DURUM TABLOSU

ZORLU ENERJİ KAR VEYA ZARAR VE DİĞER KAPSAMLI GELİR TABLOSU


 

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler