Shangai Borsası'na yatırım dopingi

Shangai Borsası'na yatırım dopingi

Shanghai Borsası'nda endeks Beijing'in 318 milyar dolarlık altyapı projelerine yatırımcıları davet etmesi ile son 4 ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi

A+A-

Shanghai borsası gösterge endeksi, Beijing'in otoyoldan tünele değeri 318 milyar doları bulan altyapı projelerine yatırımcıları davet etmesinin ardından altyapı ve taşımacılık hisseleri öncülüğünde son 4 ayın en büyük yükselişini gerçekleştiriyor.

Shanghai bileşik endeksi yüzde 3.4 yükselerek 4,813.80 puana tırmandı ve 21 Ocak'tan bu yana en büyük bir günlük yükselişi gerçekleştirdi. Shanghai ve Shenzhen'deki en büyük şirketleri takip eden CSI300 endeksi yüzde 3 yükselerek 5,099.49 puana çıktı.

Çin devlet planlama kurumu bugün toplam 1.97 trilyon yuan (317.75 milyar dolar) değerinde 1,000'in üzerinde altyapı projesinin bulunduğu bir liste yayımlayarak, projelerin fonlanması, inşası ve işletilmesi için özel yatırımcıları davet etti.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.