Sigorta takipleri de e-devlet'ten yapılabilecek

Sigorta takipleri de e-devlet'ten yapılabilecek

Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile Türksat arasında imzalanan protokole göre sigorta işlem takipleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek.

A+A-

Sağlık ve hayat sigortaları da e-Devlet Kapısı’ndan sorgulanabilecek.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile Türksat AŞ tarafından 14 Mayıs 2013’de imzalanan “e-Devlet Kapısı’na Hizmet Entegrasyon Protokolü” doğrultusunda sigorta işlem takipleri e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek.

Kullanıcıların trafik sigorta poliçelerini e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilmesi ile başlayan entegrasyon süreci, sağlık ve hayat sigorta poliçeleri ile devam ediyor.

Daha önce “trafik sigortası”, “tıbbi kötü uygulamaya ilişkin zorunlu mali sorumluluk sigortası” ve “tehlikeli madde ve tüp gaz zorunlu mali sorumluluk sigortası” poliçelerini e-Devlet Kapısı'ndan inceleyebilen kullanıcılar, artık sağlık sigortası ve hayat sigortası kapsamında kendilerine ait tüm poliçeleri görebilecek.

Açıklamaya göre, 2013 sonu itibariyle 19 milyon hayat sigortalısı ve 1,5 milyonun üzerinde sağlık sigortalısının sigorta poliçe sorgulaması, mevcut sigortalıların sisteme olan güvenlerini ve sigortalılık eğilimlerini artırıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.