Saฤlฤฑk ve hayat sigortalarฤฑ da e-Devlet Kapฤฑsฤฑโndan sorgulanabilecek.
Tรผrksat Aล’den yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Hazine Mรผsteลarlฤฑฤฤฑ, Tรผrkiye Sigorta, Reasรผrans ve Emeklilik ลirketleri Birliฤi, Sigorta Bilgi ve Gรถzetim Merkezi ile Tรผrksat Aล tarafฤฑndan 14 Mayฤฑs 2013โde imzalanan โe-Devlet Kapฤฑsฤฑโna Hizmet Entegrasyon Protokolรผโ doฤrultusunda sigorta iลlem takipleri e-Devlet Kapฤฑsฤฑ รผzerinden yapฤฑlabilecek.
Kullanฤฑcฤฑlarฤฑn trafik sigorta poliรงelerini e-Devlet Kapฤฑsฤฑ รผzerinden sorgulayabilmesi ile baลlayan entegrasyon sรผreci, saฤlฤฑk ve hayat sigorta poliรงeleri ile devam ediyor.
Daha รถnce โtrafik sigortasฤฑโ, โtฤฑbbi kรถtรผ uygulamaya iliลkin zorunlu mali sorumluluk sigortasฤฑโ ve โtehlikeli madde ve tรผp gaz zorunlu mali sorumluluk sigortasฤฑโ poliรงelerini e-Devlet Kapฤฑsฤฑ’ndan inceleyebilen kullanฤฑcฤฑlar, artฤฑk saฤlฤฑk sigortasฤฑ ve hayat sigortasฤฑ kapsamฤฑnda kendilerine ait tรผm poliรงeleri gรถrebilecek.
Aรงฤฑklamaya gรถre, 2013 sonu itibariyle 19 milyon hayat sigortalฤฑsฤฑ ve 1,5 milyonun รผzerinde saฤlฤฑk sigortalฤฑsฤฑnฤฑn sigorta poliรงe sorgulamasฤฑ, mevcut sigortalฤฑlarฤฑn sisteme olan gรผvenlerini ve sigortalฤฑlฤฑk eฤilimlerini artฤฑrฤฑyor.







