Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

ลžimลŸek’ten yรผzde 4.5’i tutturamayฤฑz itirafฤฑ

ลžimลŸek: Yรผzde 4.5 bรผyรผme tutturulamayacak
ลžimลŸek'ten yรผzde 4.5'i tutturamayฤฑz itirafฤฑ Borsatek

TRT Haber’de gรผndeme iliลŸkin deฤŸerlendirmelerde bulunan ลžimลŸek, geรงen yฤฑl Kasฤฑm-Aralฤฑk aylarฤฑnda belirlenen OVP’den bu yana koลŸullarฤฑn รงok deฤŸiลŸtiฤŸini belirtti. ลžimลŸek, kรผresel anlamda da bรผyรผme ve ticaret rakamlarฤฑnฤฑn aลŸaฤŸฤฑ yรถnlรผ revize edildiฤŸine dikkat รงekerek, bu yฤฑl iรงin bรผyรผmenin beklenenden dรผลŸรผk olabileceฤŸini kaydetti. 

Tรผrkiye’nin 3. รงeyrek bรผyรผmesine iliลŸkin aลŸaฤŸฤฑ yรถnlรผ risklerin arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten ลžimลŸek, “ลžimdi bana ‘Bu sene yรผzde 4,5 bรผyรผmeyi tutturabilir misiniz? derseniz ‘Hayฤฑr Tutturamayฤฑz’ derim” dedi. ลžimลŸek, yine de amaรงlarฤฑnฤฑn bรผyรผmeye destek olmak olduฤŸunu, bunun iรงin reformlara รถnem verdiklerini kaydetti.

ลžimลŸek, geliลŸmeleri paylaลŸmak iรงin รถnรผmรผzdeki hafta Asya turuna รงฤฑkacaฤŸฤฑnฤฑ, daha sonra Eylรผl ayฤฑnda G20 zirvesine CumhurbaลŸkanฤฑ Recep Tayyip ErdoฤŸan ile birlikte katฤฑlacaklarฤฑnฤฑ belirtti. ลžimลŸek daha 
sonra birer hafta Avrupa, Kรถrfez ve Amerika turu planladฤฑฤŸฤฑna iลŸaret etti.

ลžimลŸek, FETร–’yle baฤŸlantฤฑsฤฑ olmayan ลŸirketlerin rahat olmasฤฑ gerektiฤŸini ve FETร– operasyonlarฤฑ kapsamฤฑndaki ลŸirketlerin sayฤฑsฤฑnฤฑn bini geรงmeyeceฤŸini sรถyledi. ลžimลŸek, FETร–’yรผ finanse eden ลŸirketlere yรถnelik operasyonlar kapsamฤฑnda bankalarla birlikte รงalฤฑลŸฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ kaydetti.

ลžimลŸek, Tรผrkiye’nin yurtdฤฑลŸฤฑndaki algฤฑsฤฑnฤฑn iyileลŸmekte olduฤŸunu ve Tรผrkiye’nin batฤฑdan kopmayacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi. “ร–nรผmรผzdeki sรผreรงte tasarruf fazlalฤฑฤŸฤฑ olan Asya pasifik รผlkelerine gideceฤŸiz” diyen ลžimลŸek, kendisinin Japonya, Hong Kong ve Singapur’u ziyaret ederek burada gรถrรผลŸmeler gerรงekleลŸtireceฤŸini belirtti. 

ลžimลŸek, FETร– soruลŸturmalarฤฑ kapsamฤฑnda Gรผlenci polislerin Gezi protestolarฤฑnฤฑ provoke edip etmediฤŸi konusunun da araลŸtฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.

ลžimลŸek, “Eylรผl baลŸฤฑndaki G20 liderler zirvesine CumhurbaลŸkanฤฑmฤฑzla gideceฤŸiz” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.

BaลŸbakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ลžimลŸek, TCMB’nin daha fazla dรถviz rezervine sahip olmasฤฑ gerektiฤŸini belirtti. ลžimลŸek, “Tรผrkiye dalgalฤฑ kur rejiminde, dรถviz rezerv ihtiyacฤฑ sabit kura gรถre dรผลŸรผk” dedi ve Tรผrkiye’nin dรถviz rezervi biriktirmeye devam edeceฤŸini sรถyledi.

ลžimลŸek, kredi derecelendirme kuruluลŸu S&P’nin Tรผrkiye’nin notunu dรผลŸรผrme kararฤฑna iliลŸkin olarak, “Karardan รถnce Tรผrkiye’yle gรถrรผลŸmรผลŸ olsalardฤฑ, not indirimine gitmezlerdi” aรงฤฑklamasฤฑnda bulundu.

ลžimลŸek, ฤฐsrail ile anlaลŸmanฤฑn Meclis tatile girmeden onaylanabileceฤŸini sรถyledi.

ลžimลŸek, Orta Vadeli Program’dan (OVP) bu yana koลŸullarฤฑn deฤŸiลŸtiฤŸini, 2016 GSYฤฐH bรผyรผmesinin beklenenden dรผลŸรผk olabileceฤŸini sรถyledi. Tรผrkiye’nin 3. รงeyrek bรผyรผmesine iliลŸkin aลŸaฤŸฤฑ yรถnlรผ risklerin arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten ลžimลŸek, Tรผrkiye’nin 2016’da yรผzde 4.5 bรผyรผmeyi saฤŸlayamacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.605346.63030.11%
EURO 53.024653.0651-0.04%
JAPON YENฤฐ 3.463.470%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.551457.60350.17%
STERLฤฐN 61.553561.59870%
ร‡ฤฐN YUANI 6.84566.85040.01%
RUS RUBLESฤฐ 0.61360.61460.16%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59786.02 -1.6337%
Ethereum 1552.32 -3.9875%
Tether USDt 1.00 0.0009%
BNB 561.65 -0.5567%
Solana 68.02 0.6633%
USDC 1.00 -0.0125%
XRP 1.03 -3.6336%
Dogecoin 0.07 -1.8837%
Toncoin 1.56 -1.556%
Cardano 0.14 -3.3707%
Shiba Inu 0.00 -4.2044%
Avalanche 6.13 -4.3451%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam