Singapur‘da hรผkรผmet tarafฤฑndan Cuma gรผnรผ aรงฤฑklanan รถn tahminlere gรถre, Singapur ekonomisi geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre รผรงรผncรผ รงeyrekte beklenenden daha fazla bรผyรผdรผ.
Ayrฤฑca, รผlkenin merkez bankasฤฑ para politikasฤฑnฤฑ geรงtiฤimiz yฤฑl beลinci kez beklentiler doฤrultusunda sฤฑkฤฑlaลtฤฑrdฤฑ.
Temmuz-Eylรผl รงeyreฤinde gayri safi yurtiรงi hasฤฑla, ikinci รงeyrekteki bรผyรผmeye paralel olarak yรผzde 4,4 geldi.
Gรผneydoฤu Asya รผlkesi, ilk รงeyreฤe gรถre ikinci รงeyrekte yรผzde 0,2’lik bir daralmanฤฑn ardฤฑndan, mevsimsellikten arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล bazda yรผzde 1,5’lik bir รงeyreklik GSYฤฐH bรผyรผmesiyle teknik bir resesyondan kaรงฤฑndฤฑ.
Aฤustos ayฤฑnda Ticaret ve Sanayi Bakanlฤฑฤฤฑ, Singapur’un 2022 GSYฤฐH tahminini, daha รถnceki yรผzde 3 ila yรผzde 5’lik tahminine kฤฑyasla yรผzde 3 ila yรผzde 4’e indirdi.







