Zafer Partisi Genel Baลkanฤฑ รmit รzdaฤ’ฤฑn Gaziantep’te yabancฤฑ uyruklu bir kiลinin bir kadฤฑnฤฑ kaรงฤฑrmaya รงalฤฑลtฤฑฤฤฑ iddiasฤฑna ฤฐรงiลleri Bakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ฤฐsmail รataklฤฑ, “Sen insan deฤilsin รmit รzdaฤ. Senin yalanlarฤฑn yรผzรผnden dรผn Bolu’da parkta oturan dรถrt masum bฤฑรงaklandฤฑ, biri de darp edildi! Senin yatacak yerin yok!” ifadelerini kullandฤฑ. Bu sรถzler sonrasฤฑ รzdaฤ ve รataklฤฑ sosyal medya รผzerinden birbirine cevap verdi.
Zafer Partisi lideri รzdaฤ, sosyal medya hesabฤฑnda Gaziantep’te bir kadฤฑnฤฑn yabancฤฑ uyruklu bir kiลi tarafฤฑndan zorla arabaya bindirilmek istendiฤini ancak bu kiลinin tutuklandฤฑฤฤฑnฤฑ iddia etti. Aรงฤฑklamalarฤฑnda รzdaฤ, “Gaziantep Karataล mahallesinde Kฤฑz caddede yรผrรผyor, kulaฤฤฑnda kulaklฤฑkla mรผzik dinleyerek. Arkadan araba yaklaลฤฑyor iรงine รงekmek istiyor. Kฤฑz direniyor, arabaya tam bildirirken vatandaลlar mรผdahale ediyor.Yoldan geรงen jandarma durumu gรถrรผyor ve Suriyeliyi alฤฑyor. Savcฤฑ tutukluyor” ifadelerini kullandฤฑ.
“Neresini dรผzeltelim?”
รzdaฤ’ฤฑn sosyal medyada gรผndem yaratan bu paylaลฤฑmฤฑna Gaziantep Valisi Davut Gรผl yanฤฑt vererek, “Karataล deฤil Abdulhamit Han, Araรงla deฤil yaya, Jandarma deฤil polis, Suriyeli/yabancฤฑ deฤil vatandaลฤฑmฤฑz, Savcฤฑ deฤil mahkeme. Neresini dรผzeltelim? Suรง iลleyen herkese cezasฤฑ veriliyor. Mรผnferit olaylar รผzerinde gรผndem oluลturmak toplumsal barฤฑลฤฑmฤฑza zarar veriyor!” dedi.
“Senin yatacak yerin yok!”
ฤฐรงiลleri Bakan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ฤฐsmail รataklฤฑ, konuyla ilgili olarak “Sen insan deฤilsin รmit รzdaฤ. Senin yalanlarฤฑn yรผzรผnden dรผn Bolu’da parkta oturan dรถrt masum bฤฑรงaklandฤฑ, biri de darp edildi! Senin yatacak yerin yok!” ifadelerini kullandฤฑ.
“Tรผrklรผฤรผ aฤzฤฑna alacak en son zavallฤฑ!”
Bu paylaลฤฑmฤฑ รmit รzdaฤ’ฤฑn yanฤฑtฤฑ ise “S. Soylu’nun sanรงo’su ฤฐsmail รatak benim insan olmadฤฑฤฤฑmฤฑ sรถylemiล. ฤฐsmail, sizler TรRK deฤilsiniz. Tรผrkiye’ye 10 milyondan fazla sฤฑฤฤฑnmacฤฑ ve kaรงaฤฤฑ doldurdunuz. Bu รผlkeyi iลgal ettirip, iรง savaลa sรผrรผklรผyorsunuz. Zafer Partisi Tรผrk Milleti’nin iลgale karลฤฑ direniล hattฤฑdฤฑr.” ลeklinde oldu.
รataklฤฑ buna karลฤฑlฤฑk, “Bizim bu milletlete sevdamฤฑzฤฑn sadakasฤฑnฤฑ versek sana fazla gelir. Tรผrklรผฤรผ aฤzฤฑna alacak en son zavallฤฑ!” dedi.
รzdaฤ’dan Soylu’ya: Yรผreฤi varsa istediฤi zaman istediฤi yerde..
รzdaฤ, รataklฤฑ’ya yanฤฑt olarak; “Sanรงo, senin Don Kiลot ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ รถnรผne รงฤฑkฤฑp ‘buradayฤฑm, bekliyorum’ diyene kadar hepiniz ezik adamlarsฤฑnฤฑz. Tรผrk cesur olur Sanรงo. Korkup polisin arkasฤฑna sฤฑฤฤฑnmaz. Medya tetikรงileri ile saldฤฑrtmaz. Git, Don Kiลot’a sรถyle: Yรผreฤi varsa istediฤi zaman istediฤi yerde…” diye yazdฤฑ.
“Meclis otoparkฤฑnda aรงฤฑklama yapฤฑp tรผyen zavallฤฑ!”
ฤฐsmail รataklฤฑ ise, รmit รzdaฤ’ฤฑn ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn รถnรผne geldiฤi gรผn Bakanlฤฑฤฤฑn รถnรผne getirilen “Hayvan Durum ฤฐzleme Aracฤฑ”nฤฑn fotoฤrafฤฑnฤฑ paylaลarak, “Sana uygun bir karลฤฑlama hazฤฑrlamฤฑลtฤฑk. Bekledik, gelmedin! Meclis otoparkฤฑnda aรงฤฑklama yapฤฑp tรผyen zavallฤฑ!” dedi.
“ฤฐรงine binince baฤlฤฑyorlar mฤฑ seni tasmandan”
รzdaฤ ise “Hayvan Durum ฤฐzleme Aracฤฑ”na itafen รataklฤฑ’ya ลu yanฤฑtฤฑ verdi: “ฤฐsmail, makam aracฤฑnฤฑ uzaktan gรถrmรผลtรผm. รok uygun sana. ฤฐรงine binince baฤlฤฑyorlar mฤฑ seni tasmandan. Uzatmayฤฑn bรผtรผn dรผnya korkaklฤฑฤฤฑnฤฑzฤฑ gรถrdรผ. Teselliye bรผtรผn hรผkรผmet koลturdu. Korkaklฤฑkta rekor kฤฑrdฤฑnฤฑz. Zaten Trabzon havaalanฤฑndan bu yana SS’nin korkaklฤฑฤฤฑ efsaneydi tescil oldu”







