Siyasi partilerden sonra DİSK de tam kapanma istedi

Siyasi partilerden sonra DİSK de tam kapanma istedi

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Fazla mesailer devam ediyor. Çok fazla vaka ve hayatını kaybedenler var” dedi.

A+A-

İktidar bloğu dışındaki siyasi parti temsilcilerinden sonra bir tam kapanma açıklaması da Türkiye'nin en büyük sendikalarından biri olan DİSK'ten geldi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Fazla mesailer devam ediyor. Çok fazla vaka ve hayatını kaybedenler var” dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, hükümet bir adım atmadığı için işyerlerinde çalışmanın aynı şekilde devam ettiğini belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Fazla mesailer devam ediyor. Virüsün yayılımı da artıyor. İşyerlerinde çok fazla vaka var. İşyerlerinin en az 14 gün kapatılması şart” dedi.

"Fabrikalar harıl harıl çalışıyor, hiçbir değişiklik yok"

Birleşik Metal-İş Başkanı, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu da “Fabrikalar harıl harıl çalışıyor. Hiçbir değişiklik yok. Neredeyse sokağa çıkanlar çıkmayanlardan daha fazla. Çalışanlar kısıtlamalardan muaf tutuluyor” bilgisini verdi.

"3 vardiya devam"

Türk-İş’e bağlı Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, kısıtlamaların üretimi kapsamadığını, bu nedenle de işlerinin başında olduklarını söyledi. Madenlerde “Üç vardiye, günlük 7.5 saat üzerinden” çalışmanın devam ettiğini belirten Yeşil, “Vaka sayısı tüm ülkede olduğu gibi bizim işyerlerimizde de arttı. İnsanlar geçim derdinde. Geçinmek için mecbur sokağa çıkacaklar” değerlendirmesini yaptı.

"Bir kişi 5 kişilik iş yapıyor"

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “İş yoğunluğu fazla. Yapılandırma yasasının ardından vergi daireleri, sosyal güvenlik merkezleri ve Maliye’de iş yükü arttı. Bir kişi 5 kişilik iş yapıyor. Her yerde sorunlar var” dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.