ลok Marketler (SOKM), cari dรถnemde bir รถnceki dรถneme gรถre yรผzde 7 artฤฑลla 167,8 milyar TL hasฤฑlat elde etti. Ancak yรผksek pazarlama giderleri kรขrlฤฑlฤฑฤฤฑ baskฤฑ altฤฑnda tuttu ve net zarar 1,4 milyar TL olarak gerรงekleลti. รnceki dรถnemdeki net zarar 954,8 milyon TL dรผzeyindeydi.
Satฤฑลlarฤฑn maliyetinin 135,3 milyar TL’ye yรผkselmesiyle brรผt kรขr 32,5 milyar TL’ye ulaลtฤฑ; รถnceki dรถnemde 30,3 milyar TL idi. Buna karลฤฑn 36,4 milyar TL tutarฤฑndaki pazarlama giderleri ve 1,7 milyar TL’lik genel yรถnetim giderleri esas faaliyet zararฤฑnฤฑ -7,4 milyar TL‘ye taลฤฑdฤฑ; bir รถnceki dรถnemde bu zarar -6,6 milyar TL’ydi.
Finansman giderleri -4,9 milyar TL, yatฤฑrฤฑm faaliyeti gelirleri 1,6 milyar TL olurken enflasyon muhasebesi kapsamฤฑnda hesaplanan net parasal pozisyon kazancฤฑ 9,7 milyar TL oldu. Vergi รถncesi zarar -1,1 milyar TL, ertelenmiล vergi gideri ise -235,3 milyon TL olarak gerรงekleลti. Diฤer kapsamlฤฑ gider -362,9 milyon TL ile birlikte toplam kapsamlฤฑ zarar -1,7 milyar TL‘ye ulaลtฤฑ.
Bilanรงo tarafฤฑnda toplam varlฤฑklar รถnceki dรถnemin 124,4 milyar TL’sinden 124,1 milyar TL‘ye geriledi. Dรถnen varlฤฑklar 55,8 milyar TL’den 54,6 milyar TL’ye inerken nakit ve nakit benzerleri 11,0 milyar TL’den 17,2 milyar TL‘ye yรผkseldi. Stoklar ise 41,4 milyar TL’den 35,1 milyar TL‘ye dรผลtรผ.
Kฤฑsa vadeli yรผkรผmlรผlรผkler 64,8 milyar TL’den 68,5 milyar TL‘ye รงฤฑkarken uzun vadeli yรผkรผmlรผlรผkler 17,9 milyar TL’den 15,6 milyar TL‘ye geriledi. รzkaynaklar ise รถnceki dรถnemin 41,8 milyar TL’sinden 40,0 milyar TL‘ye indi.
Nakit akฤฑล tablosunda iลletme faaliyetlerinden giren nakit 16,7 milyar TL oldu; รถnceki dรถnemde 13,6 milyar TL’ydi. Stok azalฤฑลฤฑ 6,2 milyar TL ve ticari borรงlardaki artฤฑล 9,6 milyar TL bu rakama katkฤฑda bulundu. Yatฤฑrฤฑm faaliyetlerinden nakit รงฤฑkฤฑลฤฑ -1,8 milyar TL, finansman faaliyetlerinden รงฤฑkฤฑล ise -6,9 milyar TL olarak gerรงekleลti.
*** Bu haber, KAP bildirimi esas alฤฑnarak oluลturulmuลtur. Yatฤฑrฤฑm tavsiyesi niteliฤi taลฤฑmaz. Baฤlayฤฑcฤฑ metin aลaฤฤฑdaki orijinal KAP bildirimidir.
ลok Marketler tarafฤฑndan gรถnderilen son KAP bildirimleri
- ลok Marketler’in Rekabet Kurumu soruลturmalarฤฑ sonuรงlandฤฑ
- ลok Marketler 2026 yฤฑlฤฑ ilk yarฤฑ ara dรถnem faaliyet raporunu yayฤฑmladฤฑ
- ลok Marketler, UCZ Maฤazacฤฑlฤฑk’ฤฑ bรผnyesine kattฤฑ
- ลok Marketler esas sรถzleลmesinde iki madde deฤiลikliฤi tescil edildi
- ลok Marketler’in kayฤฑtlฤฑ sermaye tavanฤฑ 3 milyar TL’ye yรผkseltildi






































































