Sรถktaล, Hindistan’daki baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑ Soktas India’nฤฑn Grasim Industries Limited’e satฤฑlmasฤฑna karar verdi. ลirketten KAP’a gรถnderilen aรงฤฑklamada, satฤฑลtan elde edilecek gelirin banka kredilerini รถdemede kullanฤฑlacaฤฤฑ belirtildi
Sรถktaล’tan Kamuyu Aydฤฑnlatma Platformu’na yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Hindistan’daki baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑ Soktas India Private Limited’i Aditya Birla Grubu ลirketlerinden Grasim Industries Limited’e satฤฑlmasฤฑna karar verildiฤini duyurdu.
ลirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลu bilgiler verildi:
“Yรถnetim Kurulumuz’un 05.03.2019 tarihli toplantฤฑsฤฑnda: Hindistan’da kurulu baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑmฤฑz Soktas India Private Limited’in tamamฤฑ รถdenmiล 1.130.905.530 Hint Rupisi sermayesinin %100’รผnรผ temsil eden ลirketimize ait paylarฤฑn, 1.650.000.000 Hint Rupisi (bugรผn itibariyle 125.6 milyon TL eลdeฤeri) ลirket Deฤeri รผzerinden Kapanฤฑล Gรผnรผ itibariyle dรผzenlenecek ve sฤฑnฤฑrlฤฑ baฤฤฑmsฤฑz denetimden geรงecek finansal tablolar รผzerinden finansal borรงluluk, iลletme sermayesi deฤiลiklikleri gibi รผzerinde anlaลฤฑlmฤฑล ayarlamalardan ve kapanฤฑล ลartlarฤฑnฤฑn yerine getirilmesinden sonra hesaplanacak hisse deฤeri รผzerinden Hindistan merkezli Aditya Birla Grubu ลirketlerinden Grasim Industries Limited’e satฤฑlmasฤฑna ve sรถz konusu baฤlฤฑ ortaklฤฑk hisselerinin satฤฑลฤฑndan elde edilecek fonun en az %90’ฤฑnฤฑn fonun elde edilme tarihinden itibaren bir ay iรงinde her tรผrlรผ muvazaadan ari bir ลekilde ลirketin finansal yapฤฑsฤฑnฤฑn gรผรงlendirilmesini teminen nakdi banka kredilerinin รถdenmesine yรถnelik olarak kullanฤฑlmasฤฑna,
Sรถz konusu satฤฑล iลlemiyle ilgili olarak Grasim Industries Limited ile dรผzenlenecek Hisse Satฤฑล Sรถzleลmesi (Share Purchase Agreement)’in onaylanmasฤฑna,
Bu รงerรงevede gerekli ve faydalฤฑ her tรผrlรผ iลlem, ilan ve duyurularฤฑ yapฤฑlmasฤฑna, oybirliฤi ile karar verilmiลtir.
Yukarฤฑda detaylarฤฑ verilen “Finansal Duran Varlฤฑk” satฤฑลฤฑ ve devri iลlemlerinin toplam tutarฤฑ Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu’nun II-23.1 “รnemli Nitelikteki ฤฐลlemlere iliลkin Ortak Esaslar ve Ayrฤฑlma Hakkฤฑ Tebliฤi (SPK II-23.1 Tebliฤi) รงerรงevesinde รถnemli nitelikte iลlemler kapsamฤฑna girmekle birlikte, ลirketimizin mali yapฤฑsฤฑnฤฑn gรผรงlendirilmesini teminen, sรถz konusu baฤlฤฑ ortaklฤฑk hisselerinin satฤฑลฤฑndan elde edilecek fonun en az %90’ฤฑnฤฑn fonun elde edilme tarihinden itibaren bir ay iรงinde her tรผrlรผ muvazaadan ari bir ลekilde nakdi banka kredilerinin รถdenmesine yรถnelik olarak kullanฤฑlacak olmasฤฑ ve satฤฑลฤฑn iliลkili taraflara mal varlฤฑฤฤฑ devri niteliฤinde olmamasฤฑ nedenleriyle, Tebliฤ hรผkรผmleri รงerรงevesinde ayrฤฑlma hakkฤฑ doฤmayacaktฤฑr.
Hisse deฤeri, 1.650.000.000 Hint Rupisi (bugรผn itibariyle 125.6 milyon TL eลdeฤeri) ลirket Deฤeri รผzerinden 30-45 gรผn iรงinde tamamlanmasฤฑ beklenen Kapanฤฑล Gรผnรผ itibariyle dรผzenlenecek ve sฤฑnฤฑrlฤฑ baฤฤฑmsฤฑz denetimden geรงecek finansal tablolar รผzerinden finansal borรงluluk, iลletme sermayesi deฤiลiklikleri gibi รผzerinde anlaลฤฑlmฤฑล ayarlamalardan ve kapanฤฑล ลartlarฤฑnฤฑn yerine getirilmesinden sonra hesaplanacaktฤฑr. Sรถz konusu baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑn 30.09.2018 itibariyle baฤฤฑmsฤฑz denetimden geรงmemiล mali tablolarฤฑ รผzerinden hesaplanan geรงici hisse deฤeri 97.4 milyon TL’dir.
Sรถz konusu Hisse satฤฑลฤฑ sonrasฤฑnda Grup konsolide finansal borรงluluฤunun yaklaลฤฑk 115 milyon TL eลdeฤeri azalmasฤฑ ve finansal giderlerde de รถnemli รถlรงรผde dรผลรผล beklenmektedir.
Bu aรงฤฑklamada bahsi geรงen baฤlฤฑ ortaklฤฑk hisselerinin satฤฑลฤฑna iliลkin ลirketimiz Yรถnetim Kurulu tarafฤฑndan daha รถnce 26.02.2019 tarihli karar ile SPK’nฤฑn II-15.1 Tebliฤi’nin 6. maddesi kapsamฤฑnda iรงsel bilginin aรงฤฑklanmasฤฑnฤฑn ertelenmesi kararฤฑ verilmiลtir. Sรถz konusu erteleme kararฤฑ, sรผrecin olumsuz etkilenme olasฤฑlฤฑฤฤฑ dolayฤฑsฤฑyla ve ลirketimizin, baฤlฤฑ ortaklฤฑฤฤฑmฤฑzฤฑn ve dolayฤฑsฤฑyla ortaklarฤฑmฤฑzฤฑn meลru รงฤฑkarlarฤฑnฤฑn zarar gรถrmemesi iรงin SPK Tebliฤleri รงerรงevesinde alฤฑnmฤฑล olup, erteleme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz iลbu aรงฤฑklama yapฤฑlmaktadฤฑr.”







