Soma Holding'e TMSF el koydu!

Soma Holding'e TMSF el koydu!

Soma'da 301 kişinin hayatını kaybettiği madenin işletmecisi Soma Holding'in mal varlığına TMSF tarafından el konuldu

A+A-

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Soma Holding'in patronu Alp Gürkan'ın mal varlığına TMSF tarafından tedbir konuldu. Soma'daki 301 kişinin hayatını kaybettiği madeni işleten Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan hakkında, Korkmaz Yİğit ile birlikte dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Şüpheliler hakkında 6 yıldan 18 yıla kadar hapis istenen davanın bugün yapılacak ilk duruşmasından önce TMSF'nin Gürkan hakkında tedbir kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen olayra TMSF, Korkmaz Yiğit'in fona olan 76 milyon TL borcundan dolayı Soma'nın patronu Alp Gürkan'la birlikte 10 kişinin mal varlığına tedbir koydu. Söz konusu tedbir işlemi Gürkan ve diğer kişilerin Korkmaz Yiğit'in mal kaçırmasına aracılık ettiği iddiası ile yapıldı. 10 kişi içinde işadamı Kemal Gülman da bulunuyor


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.