Soma'da 20 madenci hayatını kaybetti

Soma'da 20 madenci hayatını kaybetti

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Holding'e ait Soma Kömür İşletmeleri'nin bir kömür madeninde trafonun patlaması sonucu 20 kişi hayatını kaybederken, en az 200 işçinin madende mahsur kaldı

A+A-

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Holding'e ait Soma Kömür İşletmeleri'nin bir kömür madeninde trafonun patlaması sonucu 20 kişi hayatını kaybederken, en az 200 işçinin madende mahsur kaldığı bildirildi.

AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş NTV'ye yaptığı açıklamada, kazada 20 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ise CNNTurk televizyonunda yaptığı açıklamada, yerin 2 kilometre altında meydana gelen patlama nedeniyle madende 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, şu ana kadar en az 20 işçinin kurtarıldığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdiler.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'ya hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin kurtarılması için çalışma yapıldığını ve madenin yangın olmayan bölümlerine temiz hava verilmeye başlandığını belirterek, "Olay, trafo patlaması sonucu meydana geldi. Önceliğimiz mahsur kalan işçilerin kurtarılması" dedi.

Olayda hayatını kaybeden işçiler olduğunu teyit eden, ancak bu aşamada mahsur kalanlar dahil verilen sayıların yanıltıcı olabileceğini kaydeden Yıldız, Soma'daki incelemelerinin ardından daha detaylı bir açıklama yapacağını söyledi. Patlamanın vardiya değişimi sırasında meydana geldiği belirttiliyor

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.