Soma'daki kaza Yatağan ihalesini erteletti

Soma'daki kaza Yatağan ihalesini erteletti

Nihai teklifleri alınan ve 16 Mayıs Cuma günü açık artırım oturumu gerçekleştirilecek olan Yatağan Termik Santrali ihalesi Soma'daki kaza nedeniyle ertelendi

A+A-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) nihai tekliflerini 30 Nisan'da aldığı ve 16 Mayıs Cuma günü açık artırım oturumunu gerçekleştirmeyi planladığı Muğla Yatağan Termik Santrali ihalesinin açık artırma oturumu Soma'da meydana gelen maden kazası sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Erteleme kararının, ihalenin tarihinin ulusal yas ilan edilen 3 gün içine denk gelmesi nedeniyle alındığı belirtiliyor. 

Manisa Soma Termik Santrali'ne kömür üreten Soma Eynez madeninde meydana gelen kazada, şu ana kadar 232 maden işçisi hayatını kaybetti, 84 işçinin yaralandı. Madende mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Yatağan'ın yanı sıra Soma Termik Santrali de özelleştirme kapsamında yer alıyor. Soma Santrali için henüz ihale sürecine başlanmadı. Toplam 630 MW kurulu güçteki Yatağan Santrali'ne Elsan Elektrik, Limak İnşaat, Alsim Alarko, IC İçtaş Enerji, Konya Şeker ve Çelikler İnşaat teklif verdi.

EÜAŞ'ın işlettiği termik santrallerde ihtiyaç duyulan kömürler, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından çeşitli madenlerden temin ediliyor. Nihai pazarlığı ertelenen Yatağan Santrali işçileri ve santrale kömür temin eden madenlerin işçilerinin ÖİB binası önünde protestoları birkaç haftadır devam ediyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.