Tรผrkiye’de son 24 saatte 115 bin 328 Kovid-19 testi yapฤฑldฤฑ, 1671 kiลiye hastalฤฑk tanฤฑsฤฑ konuldu, 57 kiลi hayatฤฑnฤฑ kaybetti.
Kovid-19 aฤฤฑr hasta sayฤฑsฤฑnฤฑn 1418 olduฤu son 24 saatte 1396 kiลinin tedavisinin tamamlanmasฤฑyla iyileลenlerin sayฤฑsฤฑ 298 bin 368e yรผkseldi
Saฤlฤฑk Bakanฤฑ Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantฤฑsฤฑ’nฤฑn ardฤฑndan aรงฤฑklamalarda bulundu.
Bakan Koca, “Bugรผne kadar hava yoluyla yurt dฤฑลฤฑna gidenlere yaptฤฑฤฤฑmฤฑz test sayฤฑsฤฑ 490 bin 480’dir. Bu taramalarda 1226 kiลide test pozitif รงฤฑkmฤฑลtฤฑr. Enfeksiyonun yaygฤฑnlฤฑฤฤฑ ve baฤฤฑลฤฑklฤฑk durumunu รถlรงmek iรงin 153 bin kiลiyi kapsayan saha taramasฤฑnฤฑ 15 Ekim’de tekrarlฤฑyoruz. Salgฤฑnda baลarฤฑ kazandฤฑkรงa hayatฤฑn her alanฤฑnda eski dรผzene kavuลacaฤฤฑmฤฑz aลamaya yaklaลฤฑyoruz, bu iลin รผstesinden alnฤฑmฤฑzฤฑn akฤฑyla geleceฤiz” dedi.
Koca, Kovid-19 salgฤฑnฤฑyla ilgili ฤฐstanbul’da ลu an kฤฑsฤฑtlama anlamฤฑnda herhangi bir tedbiri dรผลรผnmediklerini belirterek “Tรผrkiye olarak pandemideki mรผcadelemizi vaka-hasta kavramlarฤฑna indirgeyerek gรถlgelemeyelim. Bilim Kurulumuzun, ‘evlerde 10 kiลiyi geรงmemek’ ลeklinde aile iรงi temasฤฑn azaltฤฑlmasฤฑ tavsiyesi oldu.” ลeklinde konuลtu.
Koca sรถzlerini ลu ลekilde sรผrdรผrdรผ:
“Pandemide sahada asla taviz vermiyoruz. ฤฐlk gรผnden beri verdiฤimiz bรผtรผn rakamlarฤฑn tamamฤฑnฤฑn doฤru olduฤundan vatandaลฤฑmฤฑz emin olsun. Pozitif gรถrdรผฤรผmรผz her kimse HES’te yer alฤฑyor. Siz bunu gizleyebilir durumda olursanฤฑz pandemiyle mรผcadele edemezsiniz. Yรผz yรผze eฤitimin baลladฤฑฤฤฑ รถฤrenciler arasฤฑnda salgฤฑnฤฑn seyrini bilmek istiyoruz, 2 hafta geรงtikten sonra baลlayan yaล grubuyla ilgili vaka seyrini, sayฤฑlarฤฑnฤฑ deฤerlendireceฤiz. Tรผrkiye’ye geรงen yฤฑl 1 milyon 350 bin grip aลฤฑsฤฑ geldi, bu yฤฑl 1 buรงuk milyondan fazla olacak. Ama biz bu sayฤฑyฤฑ daha da artฤฑrma gayretindeyiz. ลu an herhangi bir ilave kฤฑsฤฑtlamayฤฑ, sokaฤa รงฤฑkma yasaฤฤฑ gibi bir durumu asla dรผลรผnmรผyoruz.”







