BORSATEK.COM – Halka arzlarda klasikleลen gรถrรผntรผ bugรผn deย Ic Enterra Yenleneblr Enerj A.ล. ENTRA hisselerinde ortaya รงฤฑktฤฑ. Son halka arz ENTRA hisselerinde tavan serisi bitti ve hissenin gerรงek halkka arzฤฑ baลladฤฑ.ย 10 TL’den halka arz edilen ve 4 Nisan’da hisseleri Borsa ฤฐstanbul’da iลlem gรถrmeye baลlayan ENTRA ilk 5 iลlem gรผnรผ aรงฤฑlฤฑลla birlikte tavan fiyata yรผkseldi ve gรผn iรงinde sadece o fiyattan sฤฑnฤฑrlฤฑ sayฤฑda iลlem gรถrdรผ.
>>>Goldman Sachs 6 banka hissesi iรงin hedef fiyat aรงฤฑkladฤฑ
Dรผn (15 Nisan 2024) iลlem hacmi gรถrece artarak tavan-tavan serisinin sona erebileceฤi sinyali veren hissede bugรผn beklenen oldu ve aรงฤฑlฤฑลla birlikte artan iลlem hacmiyle geriledi. TSI 14:00’da 5.3 milyar TL’lik iลlem ile Borsa ฤฐstanbul’da iลlem hacmi iรงinde ilk sฤฑrada yer alan hissede gรผn sonunda toplam iลlem hacminin 10 milyar TL’yi geรงmesi bekleniyor.ย
Aynฤฑ saat itibarฤฑyla iลlem miktarฤฑ ise 352,441,150ย seviyesinde. Entra’nฤฑn halka arzฤฑnda toplam 369,565,717 adet hissenin satฤฑลฤฑ yapฤฑlmฤฑลtฤฑ. Gรผn sonunda 600 milyon hisseyi geรงmesi beklenen hissenin baลka bir sรถylem ile bugรผn el deฤiลtiren hisse miktarฤฑ, piyasadaki hisse miktarฤฑnฤฑn 1.5 katฤฑ olacak.
>>>RGYAS halka arzฤฑnda talep toplama baลladฤฑ, bireysel yatฤฑrฤฑmcฤฑya kaรง hisse verilecek?
Entra halka arzฤฑ Ak Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล ve Ziraat Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล liderliฤinde gerรงekleลtirmiล veย halka arzda, 1 TL nominal deฤerli paylar 10,00 TL sabit fiyat รผzerinden satฤฑลa sunulmuลtu.
Halka arz sonuรงlarฤฑ
Yerel seรงimlerden รถnceki son halka arz olan IC Enterra Yenilenebilir Enerjiโnin 27-29 Mart tarihleri arasฤฑnda gerรงekleลen halka arzฤฑna 4,11 kat talep geldi.
27-29 Mart tarihleri arasฤฑnda Ak Yatฤฑrฤฑm, ฤฐล Yatฤฑrฤฑm ve Ziraat Yatฤฑrฤฑm liderliฤinde gerรงekleลen ve toplam 369 milyon 565 bin 717 adet payฤฑn 10,00 TLโden satฤฑลa sunulduฤu halka arza 3,71 milyon baลvuru yapฤฑlฤฑrken 3,59 milyon yatฤฑrฤฑmcฤฑya daฤฤฑtฤฑm yapฤฑldฤฑ.
Bireysel yatฤฑrฤฑmcฤฑ grubunda yatฤฑrฤฑmcฤฑ baลฤฑna 77 hisse dรผลtรผ. Hisseler ENTRA koduyla 4 Nisan perลembe gรผnรผ Borsaย ฤฐstanbul’da ve Yฤฑldฤฑz Pazar’da iลlem gรถrmeye baลladฤฑ
>>>THYAO hiseleri iรงin beล aracฤฑ ลirket hedef fiyat ve tavsiyelerini aรงฤฑkladฤฑ
ย
ย
ย







