Dรผnyaca รผnlรผ yatฤฑrฤฑmcฤฑ George Soros 24 yฤฑl รถnce ฤฐngiltere’deki geliลmelere yรถnelik yatฤฑrฤฑm yapmฤฑล ve 1 milyar dolar kar etmiลti. Soros, AB referandumu รถncesi yine doฤru karar verdi ve hisse satฤฑn altฤฑn almayฤฑ seรงti.
Dรผn 1254 dolara kadar gerileyen altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ, referandumdan Brexit kararฤฑ รงฤฑkmasฤฑyla 1358.55 dolara kadar รงฤฑktฤฑ. Dรผnkรผ seviyelere gรถre altฤฑnฤฑn ons fiyatฤฑ yรผzde 8.3 deฤer kazandฤฑ.
George Soros verdiฤi demeรงte รin’den sermaye รงฤฑkฤฑลlarฤฑ konusunda duyduฤu endiลeyi ifade ederken, Avrupa’daki gรถรง krizi, Yunanistan’daki zorluklar ve ฤฐngiltere’nin ayrฤฑlmasฤฑnฤฑn AB’nin รงรถkmesi riski yaratacak olmasฤฑndan endiลe ettiฤini vurgulamฤฑลtฤฑ.
รzellikle Brexit konusunda uyarฤฑlarda bulunan Soros, ฤฐngiltere’nin AB’den ayrฤฑlmasฤฑ yรถnรผnde bir karar รงฤฑkmasฤฑ halinde bunun GBP’de Kara รarลamba’dan yaลanandan daha bรผyรผk ve yฤฑkฤฑcฤฑ devalรผasyona yol aรงacaฤฤฑnฤฑ savunuyordu.







