CHP lideri Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤluโnun dรผn Ankaraโda saldฤฑrฤฑya uฤramasฤฑyla ilgili aรงฤฑklamalarda bulunan ฤฐรงiลleri Bakanฤฑ Sรผleyman Soylu, โKฤฑlฤฑรงdaroฤluโna aรงฤฑk bir saldฤฑrฤฑ dรผzenlenmesi sรถz konusudurโ dedi.
Soylu, โลimdiye kadar yapฤฑlan รงalฤฑลmalarda, olayฤฑn dฤฑลarฤฑdan getirilen insanlarla yapฤฑlan bir provokasyon olduฤuna dair bir bulgu yokโ ifadelerini kullandฤฑ.
Saldฤฑrฤฑya uฤrayan Kฤฑlฤฑรงdaroฤluโnu ve CHPโyi eleลtiren Soylu, โKฤฑlฤฑรงdaroฤlu cenazeye gelecekse bunu gรผvenlik kuvvetleriyle paylaลmalฤฑydฤฑ. CHPโnin HDP ile temasฤฑ ve HDPโnin PKK ile kendisini ayฤฑrmayan politikasฤฑ ortadadฤฑrโ diye konuลtu.
Soyluโnun aรงฤฑklamalarฤฑndan รถne รงฤฑkan baลlฤฑklar ลu ลekilde:
>> Tรถren esnasฤฑnda henรผz cenaze namazฤฑ kฤฑlฤฑnmamฤฑลken รถnce Mansur Yavaล alana gelmiลtir, kendisine karลฤฑ kรถylรผ kadฤฑnlarฤฑn kฤฑsmi protestosu olmuลtur. Sonra alana Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu gelmiลtir. Bu sefer kendisine yoฤun sรถzlรผ protesto olmuลtur.
>> ลehit yakฤฑnlarฤฑnฤฑn bulunduฤu alandan Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu aracฤฑna doฤru giderken รถnce sรถzlรผ, ardฤฑndan da kamera gรถrรผntรผlerinden gรถrรผldรผฤรผ gibi aรงฤฑkรงa bir saldฤฑrฤฑ oluyor. Daha sonra mahalledeki bir eve giriliyor. ลehit yakฤฑnlarฤฑnฤฑn bulunduฤu alandan Kฤฑlฤฑรงdaroฤluโna aรงฤฑk bir saldฤฑrฤฑ dรผzenlenmesi sรถz konusudur.
>> Elbette ki siyasiler sitem ve tepkilerle karลฤฑlaลabilirler. Ancak burada fiziki bir saldฤฑrฤฑ sรถz konusudur ve bizmi bunu tasvip etmemiz mรผmkรผn deฤildir. Alฤฑลkanlฤฑklarฤฑmฤฑzla, kรผltรผrรผmรผzle ve yaลantฤฑmฤฑzla uyuลmayan bir hadisedir.
>> Olaya karฤฑลan toplam 9 kiลi, savcฤฑlฤฑฤฤฑn talebi รผzerine ifadeleri alฤฑnmak รผzere getirilmiลtir.
>> Sosyal medyanฤฑn da etkisi sonucunda ciddi bir bilgi kirliliฤiyle karลฤฑlaลabiliyoruz. Gรผvenlik kuvvetlerimiz olayฤฑ tรผm yรถnleriyle ortaya รงฤฑkarabilmek iรงin รงalฤฑลฤฑyorlar.
โPROVOKASYON OLDUฤUNA DAฤฐR BULGU YOKโ
>> CHP tarafฤฑndan hadisenin provokasyon olduฤu ve olayฤฑn dฤฑลarฤฑdan getirilen insanlarca yapฤฑldฤฑฤฤฑ sรถyleniyor. ลimdiye kadar yapฤฑlan รงalฤฑลmalarda, olayฤฑn dฤฑลarฤฑdan getirilen insanlarla yapฤฑlan bir provokasyon olduฤuna dair bir bulgu yok.
>> Olaya katฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ tespit ettiฤimiz kiลilerin รงoฤunluฤu Akkuzu mahallesindendir.
>> Deฤerlendirmelerimize gรถre, ortada organize bir provokasyon olmadฤฑฤฤฑ gรถrรผlmรผลtรผr. Saldฤฑrฤฑ ne kadar yanlฤฑลsa, bu olaydan siyasi rant รงฤฑkarmak da o kadar yanlฤฑลtฤฑr.
>> Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu cenazeye gelecekse bunu gรผvenlik kuvvetleriyle paylaลmalฤฑydฤฑ. CHPโnin HDP ile temasฤฑ ve HDPโnin PKK ile kendisini ayฤฑrmayan politikasฤฑ ortadadฤฑr. PKK tarafฤฑndan ลehit edilen, acฤฑnฤฑn ve duygunun oluลtuฤu bir cenazeye Kฤฑlฤฑรงdaroฤluโnun geliลi haber verilmeliydi.
>> Kimse kusura bakmasฤฑn, CHPโnin olaya bakฤฑลฤฑ ihtiyaรง duyduฤumuz yapฤฑcฤฑ bir bakฤฑล aรงฤฑsฤฑ deฤildir.
>> CHP yรถneticilerinin ลahsฤฑma defalarca kรผfรผr ve hakaret ettirmeleri bu meseleye nasฤฑl yaklaลtฤฑklarฤฑnฤฑ gรถstermektedir.
>> Bu olayฤฑn ฤฐรงiลleri Bakanlฤฑฤฤฑna yฤฑkฤฑlmasฤฑ, siyasi rant amacฤฑ gรผttรผklerinin gรถstergesi. Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu, bu olayฤฑ bize soracaฤฤฑna siyasi ortaklarฤฑna sormalฤฑ. Bir yandan PKKโnฤฑn siyasi koluyla ortaklฤฑk kurup, olaylarฤฑ ฤฐรงiลleri Bakanฤฑโna yฤฑkmak doฤru deฤildir. Bรผtรผn bunlar milletin gรถzรผ รถnรผnde yaลanmฤฑลtฤฑr.
>> Herkes PKK terรถrรผ karลฤฑsฤฑnda tavrฤฑnฤฑ takฤฑnmalฤฑdฤฑr. ฤฐkircikli tutumlar milletin hafฤฑzasฤฑ tarafฤฑndan kayda alฤฑnmaktadฤฑr. Tรผrkiyeโnin terรถrle mรผcadelesi devam edecektir.
>> Oluลturulmaya รงalฤฑลฤฑlan iklim ve kurgu รงok net aรงฤฑktadฤฑr. Bugรผn HDP PKK ile arasฤฑna herhangi bir duvar รถrmemiลtir. Tam tersi, seรงim sonrasฤฑnda da seรงim รถncesindeki keskin sรถylem ve eylemlerine aynen devam etmektedir. Terรถrle mรผcadelemiz aynฤฑ kararlฤฑlฤฑkla devam edecektir.
>> Herkes saฤduyu tavsiye ediyor. Ancak bunu tavsiye etmek yetmez, gereฤini yapmak gerekir. Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu dahil olmak รผzere bรผtรผn CHP yรถneticilerinin yaptฤฑklarฤฑ aรงฤฑklamalar, esas gerรงeฤi รถrtmeye รงalฤฑลmaktฤฑr.







