S&P 500 balon belirtileri gösteriyor, satışlar yaklaşıyor.

S&P 500 balon belirtileri gösteriyor, satışlar yaklaşıyor.

JPMorgan stratejistleri, S&P 500 rallisinin balon belirtileri gösterdiğini, satışların yaklaştığını açıkladı

A+A-

JPMorgan stratejistleri, New York borsasında devam eden rallinin büyük ölçüde abartılı olduğu konusunda kararlı. Firmanın müşterilerine gönderdiği notta, S&P 500'deki hisse senedi oranlarının 60 yılın en yüksek seviyesine ulaştığı hatırlatıldı. Stratejistler müşteri notunda, piyasanın fazla iyimser olduğu ve şu anda "yumuşak inişten bile daha olumlu olan makroekonomik senaryoları" fiyatladığını yazdılar.

Stratejistler ayrıca "Bu piyasa hareketinin büyük ölçüde volatilitenin düşmesi ve teknoloji hisselerinde yapay zeka temalı ortaya çıkan ralli nedeniyle mekanik yeniden risk almanın bir sonucu olduğunu savunuyoruz" diye yazdı.

Değerlendirmeye göre, S&P 500 rallisindeki zayıf hacim yapay zeka kaynaklı bir balona işaret ediyor." Stratejistlere göre "Yapay zekanın dönüştürücü bir teknoloji olduğunu ve olmaya devam edeceğini düşünsek de (ve bunu on yılı aşkın bir süredir araştırmalarımızda takip edip uygulasak da), mevcut abartı, temel sorularda genellikle başarısız olan ve bazen daha karmaşık sorulara yanlış cevaplar üreten sohbet robotlarının popülerleşmesiyle tetiklendi" 

Stratejistler bu nedenlerden dolayı, piyasa oynaklığının geri dönüşüyle birlikte piyasada düşüşlerin yaşanacağına dair daha önceki duruşlarını yinelediler. 

Stratejistler olası bir geri dönüş için de şunları söylediler: "Bu dönüş tarihini tam olarak bilemeyebiliri ancak metodolojimizi ya da vardığımız sonuçları değiştirmemizi gerektirecek herhangi bir veri yok."

İlgili Haberler