S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq vadelileri zayıf açılışa işaret ediyor

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq vadelileri zayıf açılışa işaret ediyor

Orta Doğu'daki gerilim ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, hisse senedi endekslerinin düşmesine neden oldu. S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri düşerken Dow Jones'da hafif yükseldi.

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, JPMorgan ve Wells Fargo'dan gelen kazançlar ve Orta Doğu'daki gerilimin artmasıyla zayıf bir açılışa işaret ediyor. JPMorgan Chase & Co. ve diğer büyük bankaların kazanç raporları, yatırımcılar için önemliydi ve JPMorgan'ın güçlü üçüncü çeyrek karı ve Wells Fargo'nun tahminleri aşan kazançları, hisse senedi piyasasında artışa neden oldu. Ancak, Orta Doğu'daki gerilim ve petrol fiyatlarındaki yükseliş, hisse senedi endekslerinin düşmesine neden oldu. S&P 500 vadeli işlemleri düşüş gösterirken, Dow Jones ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri ise hafif bir artış ve düşüş kaydetti.

Tahvillerde ise güvenli liman arayışı devam ediyor, altın ve petrol fiyatları yükseliyor.

S&P 500 vadeli işlemleri ES00 2 puan düşüşle 4.378Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri YM00 41 puan veya %0,1 artışla 33.836 Nasdaq-100 vadeli işlemleri NQ00 %0,2 veya 39,25 puan düşüşle 15.277 puandan işlem görüyor

Wall Street'de bilançolar sevindirdi

JPMorgan'ın karı ve geliri beklentileri aştı

JPMorgan Chase üçüncü çeyrek karının %35 arttığını açıklayarak ABD bankalarının bilanço sezonunu beklenenden daha iyi sonuçlarla açtı.

ABD'nin en büyük bankasının geliri %22 artışla 39.87 milyar dolara yükseldi. Bu rakam analistlerin 39.63 milyar dolar olan beklentilerinden biraz daha iyi.

Net kar 13.15 milyar dolara ya da hisse başına 4.33 dolara ulaştı. Bu rakam ise analistlerin hisse başına 3.95 dolar olan beklentilerini aştı.

Net faiz geliri, yani kredi ve menkul kıymetlerden kazandığı ile mevduat sahiplerine ödediği arasındaki fark %30 artışla 22.73 milyar dolara yükselerek üst üste dördüncü rekorunu kırdı.

Bankanın tüm işletmelerinden topladığı ücretleri temsil eden gelirinin diğer yarısı olan faiz dışı gelir %13 artışla 17.15 milyar dolara yükseldi.

Tüketici bankacılığında gelir %29 arttı.

Kurumsal ve yatırım bankacılığında ise gelirler %2 düştü.

Wells Fargo'nun son çeyrek karı faiz gelirlerindeki artışla yükseldi

ABD'li kredi kuruluşu Wells Fargo'nun karı, müşterilerin kredilere daha yüksek faiz ödemesinden faydalanarak üçüncü çeyrekte arttı.

Bankanın yaptığı açıklamaya göre, 30 Eylül'de sona eren üç aylık dönemde net kar 5.77 milyar dolara ya da hisse başına 1.48 dolara yükselirken, bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 3.59 milyar dolar ya da hisse başına 0.86 dolardı.

BlackRock'ın karı %14 arttı

BlackRock'ın karı, yatırım ürünlerine olan akışı zayıflatan genel piyasa düşüşüne rağmen, üçüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre arttı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 artışla 1.6 milyar dolar net kar bildirdi. Bu rakam, FactSet anketine katılan Wall Street analistlerinin beklentisi olan hisse başına 8,23 doları aşarak hisse başına 10.66 domar kar anlamına geliyor.

Şirketin geliri ise bir önceki yıla göre %5 artarak 4.5 milyar dolara ulaştı.

Yönetim altındaki varlıklar analist beklentilerine uygun olarak 9,1 trilyon dolar oldu. Bu rakam bir önceki çeyrekteki 9.4 trilyon dolara göre yaklaşık %3 düşüş gösterdi.

İcra Kurulu Başkanı Larry Fink yaptığı açıklamada, "Yaklaşık yirmi yıldır ilk kez müşteriler nakit olarak gerçek bir getiri elde ediyor ve yeniden risk almadan önce daha fazla politika ve piyasa kesinliği bekleyebilirler. Bu dinamik, sektörün ve BlackRock'ın üçüncü çeyrek akışlarını olumsuz etkiledi."

İlgili Haberler