S&P 500 ESG endeksinden çıkarılan Tesla geri dönüyor

S&P 500 ESG endeksinden çıkarılan Tesla geri dönüyor

S&P 500 ESG endeksinden geçen yıl çıkarılan Tesla geri dönüyor

A+A-

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ekolojik bilgilendirme sürecinde yaptığı iyileştirmelerin ardından sürdürülebilir yatırımlara odaklanan piyasa endeksi olan S&P 500 ESG endeksine geri döndü.

Tesla, ırk ayrımcılığı iddiaları ve otomatik pilotlu araçlarına bağlı kazalar da dahil olmak üzere çeşitli sorunlar nedeniyle geçen yıl endeksten çıkarılmıştı. Bu durum, Üst Yönetici Elon Musk'ın "ESG bir dolandırıcılıktır" gibi tweetlerle yanıt vermesine neden olmuştu.

S&P Global'in bir parçası olan sağlayıcısına göre, Tesla'nın yeniden dahil edilmesi büyük ölçüde sembolik. Çünkü S&P 500 ESG endeksini takip eden varlıkların tutarı yaklaşık 8 milyar doları ile S&P 500 endeksini takip eden 15,6 trilyon dolarlık varlıkların sadece küçük bir kısmı.

Tesla, yıllık bir yenilemenin parçası olarak 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere S&P 500 ESG endeksine eklenen 39 şirket arasındaydı. Endekse eklenen diğer şirketler arasında Chevron ve Fox bulunurken, Exxon ve Oracle gibi 23 şirket ise çıkarıldı.

Bir S&P sözcüsü, Tesla'nın bu yıl, "özellikle otomobil sektöründeki bir şirket için önemli olan çevresel faktörlerde" daha iyi performans gösterdiğini belirtti. Sözcü, Tesla'nın fiziksel iklim risklerine ve tedarik zinciri yönetim stratejisi içindeki ESG düşüncelerine dair bilgi verdiğini ekledi.

S&P, "Tesla fabrikalarındaki ırk ayrımcılığına ilişkin" bir inceleme yürüttüğünü ve bu durumun gelecekteki puanları etkileyebileceğini de belirtti.

İlgili Haberler