S&P 500 için yeni rekor açıklaması UBS'ten geldi

S&P 500 için yeni rekor açıklaması UBS'ten geldi

Ekonominin yumuşak iniş yapacağı ve Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle hisse senedi piyasası için iyimser bir hava oluşturdu

A+A-

S&P 500 için hedef tahminleri yükselmeye devam ediyor.  UBS Group'un varlık yönetimi kolundaki stratejistlerden oluşan bir ekip, S&P 500 için 2024 fiyat hedefini 5.000'e yükseltti. Bu seviye, Cuma günkü kapanış fiyatı olan 4.697'ye oranla yaklaşık %6,5'lik bir kazanç anlamına geliyor.

Stratejistler, "Artık ekonominin yumuşak iniş yapacağına dair inancımız arttı ve Fed'in muhtemelen Mayıs ayından başlayarak bu yıl dört kez faiz indirimine gideceğini düşünüyoruz" dedi.

UBS ekibi, istihdam yaratma konusundaki güçlü manşet verilerine rağmen, "kademeli soğuma yönünde bir eğilim görmeye devam ediyoruz" dedi.

Ekip, portföylerinin önemli bir kısmını hala nakit olarak tutan UBS müşterilerine paralarını hızlı bir şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti.

Dahası, UBS ekibi ekonomik büyümenin durgun olduğu bir dönemde hisse senedi piyasasının daha iyi performans göstermesi muhtemel köşelerini tercih ediyor. Yatırımcılara kaliteli hisse senetlerine odaklanmalarını, güçlü bilançolara sahip ve kazanç artışı sağlama konusunda itibarlı şirketlere yatırım yapmalarını tavsiye ettiler.

Dow Jones Market Data'ya göre, ABD hisse senetleri geçen hafta düşerek S&P 500'ün yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü en uzun dokuz haftalık kazanç serisini sonlandırdı. Analistler, 2024'ün ilk işlem haftasında hisse senetlerinin geri çekilmesinden çeşitli faktörleri sorumlu tuttu.

ABD hisse senetleri Pazartesi günü karışık açıldı; S&P 500 SPX %0,2 artışla 4.704 ve Nasdaq Composite COMP %0,7 artışla 14.620 seviyesinde yer aldı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması DJIA, Boeing Co. BA, -8.03% hisselerinin düşmesi ve mavi çip göstergesine ağırlık vermesiyle 186 puan düşerek 37.282'de kaldı.

İlgili Haberler