S&P 500 kritik kavşakta: Ralli bitiyor mu?

S&P 500 kritik kavşakta: Ralli bitiyor mu?

S&P 500'de son aylarda yaşanan hızlı ralli, 2024'te Federal Rezerv'in faiz indirimi beklentileriyle beslendi ancak durum değişmek üzere

A+A-

New York borsasındaki son sert dalgalanmalar, S&P 500 endeksini kritik bir trend çizgisine yaklaştırarak yatırımcıları tedirgin ediyor. FactSet verilerine göre, Kasım ayından bu yana ilk kez 50 günlük hareketli ortalamasına yaklaşan S&P 500, Perşembe günkü işlem seansında bu önemli eşiğe 33 puan yaklaştı.

Tenik olarak bu seviyenin altına inilmesi, satışların artmasını ve piyasada genel bir düşüş trendinin başlamasını tetikleyebilir.

S&P 500'de son aylarda yaşanan hızlı ralli, 2024'te Federal Rezerv'in faiz indirimi beklentileriyle besleniyordu. Fakat beklenenden yüksek enflasyon rakamları, bu beklentileri zayıflatarak piyasadaki belirsizliği artırdı. Yatırımcılar, faiz indirimi yerine daha fazla faiz artışı görebileceği endişesiyle satışa geçmeye başladı.

S&P 500 ve Nasdaq Composite gibi bazı ABD endeksleri son kayıplarını telafi etmeye çalışırken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması baskı altında kaldı ve beş hafta içinde dördüncü kez haftayı negatif bölgede tamamlama yolunda ilerliyor.

Teknik Göstergeler Ne Diyor?

Teknik göstergeler S&P 500 için ivme kaybına işaret ediyor. 14 günlük göreceli güç endeksi (RSI) 55 civarında seyrediyor ve bu da nötr bir duruşa işaret ediyor. 50 günlük hareketli ortalama aşıldığında ise analistler bir sonraki destek seviyesi olarak 4.990'ı (Ekim ayındaki en düşük seviyelerden %23'lük bir geri çekilme) işaret ediyor.

Yatırımcılara Bu Seviyelere Dikkat Etmeli

Devam eden piyasa oynaklığı ortasında, yatırımcılar 50 günlük hareketli ortalama gibi teknik göstergeleri dikkatle takip etmeli ve piyasadaki gelişmeleri yakından takip etmeli. S&P 500'ün bu kritik seviyeyi aşması, ralliyi sona erdirebilir ve son zamanlardaki kazanımları tehlikeye atabilir.

 

BIST'te kar payı, sermaye artırımı kararı açıklayacak 31 şirket

BIST'te kar payı, sermaye artırımı kararı açıklayacak 31 şirket

Borsa İstanbul'da bu hafta 31 şirket olağan genel kurul veya olağanüstü genel kurul toplantısı yapacak

Mevduat faizleri yükseldi: 500 bin TL'nin aylık getirisi şaşırtıyor

Mevduat faizleri yükseldi: 500 bin TL'nin aylık getirisi şaşırtıyor

TCMB'nin son toplantıda 500 baz puan politika faizinde artışa gitmesiyle birlikte mevduat faizlerinde yükseliş sürüyor. Peki 500 bin TL'yi yatırsanız hangi banka ne kadar getiri sağlıyor?

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın "AL" önerisi verdiği 9 hisse

Ziraat Yatırım'ın model portföyde AL önerisi verdiği 9 hisse ile EKLE önerisi verdiği 1 hisse hakkında yayınladığı raporlar

İlgili Haberler