S&P 500, Nasdaq ve Dow FED tutanaklarını beklerken düşüşte

S&P 500, Nasdaq ve Dow FED tutanaklarını beklerken düşüşte

Fed tutanaklarının açıklanmasına az bir zaman kala Wall Street vadeli işlemleri düştü.

A+A-

New York borsası vadeli işlemlerinde , merkez bankasının para politikasına ilişkin ipuçları için gözler Federal Rezerv'in Haziran ayı toplantı tutanaklarına çevrilmişken, Çin-ABD gerilimi ve Pekin'den gelen zayıf ekonomik veriler havayı daha da bozdu.

Dow e-minis 107 puan ya da %0,31, S&P 500 e-minis 14,75 puan ya da %0,33 ve Nasdaq 100 e-minis 74,25 puan ya da %0,48 düşüş gösterdi.

Haftanın ikinci yarısında, Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporu da dahil olmak üzere bazı ekonomik veriler bekleniyor.

ABD piyasaları 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili nedeniyle dün kapalı kaldıktan sonra yeniden işlem görmeye başlarken, yatırımcıların odağında Fed'in yerel saat ile saat 14:00'te açıklanması beklenen son politika toplantısının tutanakları olacak.

Yatırımcılar, ABD merkez bankasının geçen ay ara verdikten sonra Temmuz ayında faiz artırımına gideceğine neredeyse kesin gözüyle bakarken, Ekim ayına kadar yeni bir artırıma gitme ihtimalini yalnızca %32 olarak fiyatlıyor.

Piyasa öncesi işlemlerde Microsoft (NASDAQ:MSFT) ve Alphabet (NASDAQ:GOOGL) gibi faiz oranına duyarlı büyüme ve teknoloji şirketleri piyasa öncesi işlemlerde sırasıyla %0,6 ve %0,4 geriledi.

Netflix (NASDAQ:NFLX) Goldman Sachs'ın (NYSE:GS) not ve fiyat hedefi yükseltmesiyle %1,2 değer kazandı.

Çin Ticaret Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pekin ve ABD arasında yüksek teknolojili mikroçiplere erişim konusunda tırmanan savaşın son adımı olarak, yarı iletken endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bazı metallerin ihracatını kontrol edeceğini söyledi.

Nvidia (NASDAQ:NVDA) ve Micron Technology (NASDAQ:MU) gibi yarı iletken hisseleri sırasıyla %1,1 ve %0,9 düştü.

Yatırımcılar, Pazartesi günü ABD imalatının Haziran ayında düştüğünü gösteren verilerin ardından, daha yüksek oranların ekonomi üzerindeki etkisini daha fazla ölçmek için ET saat 10.00'da beklenen ABD fabrika siparişleri verilerini bekledi.

Ayrıca, özel sektör anketine göre, Çin'in hizmet faaliyetleri Haziran ayında son beş ayın en yavaş hızında genişleyerek risk algısını düşürdü ve küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri artırdı.

 

İlgili Haberler