ABD borsaları (S&P 500, Nasdaq, Dow Jones), haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.
Nasdaq endeksinde ibre yeniden yukarı döndü
Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,08 primle 42.356,20 puana ulaştı. S&P 500 endeksi yüzde 0,21 artışla 5.929,09 puana çıkarken, Nasdaq endeksi de aynı oranda yükselerek 19.151,54 puana tırmandı.

Yatırımcı güveni, ABD ile Çin arasında varılan geçici gümrük vergisi anlaşması ve enflasyonun hız kesmeye devam ettiğini gösteren verilerle destekleniyor. Bu gelişmelerin etkisiyle piyasalarda haftanın son gününe pozitif bir hava hakim oldu.
ABD’de 10 yıllık hazine tahvil getirisi 6 baz puan gerileyerek yüzde 4,39 seviyesine indi. Dolar endeksi ise yüzde 0,14’lük düşüşle 100,74 seviyesine geriledi.

Makroekonomik cephede ise, nisan ayı ithalat ve ihracat fiyatları aylık bazda piyasa beklentilerinin aksine yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde, ülkede inşaat başlangıçları yüzde 1,6 yükselirken, yeni inşaat izinleri ise yüzde 4,7 azaldı.