S&P 500 rallisi devam edecek mi, olası düşüşler için ne yapmalı

S&P 500 rallisi devam edecek mi, olası düşüşler için ne yapmalı

Goldman stratejistleri S&P 500 rallisinin yarattığı potansiyel riskten korunmak için birçok neden olduğunu açıkladı

A+A-

Goldman Sachs stratejistleri, çeşitli hisse senedi göstergelerine atıfta bulunarak, yatırımcıların S&P 500'deki ralliyi resesyonla ilgili risklere karşı korumayı düşünmeleri gerektiğini açıkladı.

Aralarında Cormac Conners ve David J Kostin'in de bulunduğu stratejistler, 20 Haziran tarihli bir notta, yükseliş opsiyon pozisyonlarının pahalı göründüğünü, rallinin sınırlı alanı kaldığını, değerlemelerin yüksek kaldığını, aşırı iyimser büyüme beklentilerinin fiyatlandığını ve genel yatırımcı duruşunun artık hafif olmadığını yazdı.

Analistler, "Bir resesyon senaryosunda olası %23'lük aşağı yönlü düşüş riskinden korunmak için opsiyon piyasasını kullanırken, hisse senedinde yukarı yönlü pozisyonu korumayı tercih ediyoruz" diye yazdılar. Önümüzdeki 12 ay içinde resesyon ihtimalinin dörtte bir olduğunu ve bu ihtimalin güçlenmesi halinde S&P 500'ün 3.400'e kadar gerileyebileceğini de eklediler.

Goldman'ın ABD hisse senedi baş stratejisti Kostin, Şubat ayında yaptığı açıklamada, şirket karlarında beklenen düşüş nedeniyle Avrupa ve Asya hisselerinin bu yıl yatırımcılar için ABD hisselerinden daha iyi olduğunu söylemişti. Bu çağrı şimdiye kadar karşılık bulmadı.

S&P 500, bu yıl Avrupa ve Asya'daki hisse senetlerinden daha iyi performans göstererek, gelecek yıl yaşanması muhtemel resesyon uyarılarına rağmen Haziran ayında boğa piyasasına girdi. Boğalar asıl olarak faiz artışlarındaki duraklamaya odaklanırken, yapay zeka kullanımında beklenen patlamaya bağlı olarak teknoloji hisselerinin çılgınca satın alınması da piyasa üzerindeki tüm makro endişeleri gölgede bıraktı.

Morgan Stanley'den Michael Wilson ve JPMorgan Chase & Co.'dan Marko Kolanovic gibi Wall Street'in önemli stratejistlerinden bazıları da aylardır devam eden ralliye temkinli yaklaşıyor.

Yine de Goldman'ın ekibinin baz senaryosu, S&P 500'ün bu yılın sonuna kadar 4.500'e yükselmesi ki bu da bundan sonra yaklaşık %2,5'lik bir kazanç anlamına geliyor.

Goldman stratejistleri, yatırımcıların uzun bir hisse senedi portföyünü hedge etmek için bir S&P 500 put spread collar (aşağı yönlü bir put alıp yukarı yönlü bir call satmayı içeren bir opsiyon stratejisi) satın almaları gerektiğini yazıyor.

İlgili Haberler